Elektrická pila Partner ES 2014



host - 6.33 (?)
2.1.2010 14:18

Potřebuji ji na občasné poražení ovocného stromu a jeho rozřezání, ale nemám moc velkou sílu, takže pořádnou pilu neunesu. Protože ji potřebuji jen občas nemusí být právě nejdražší.  Díky za radu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.50 (?), 31.12.2009 16:40, zobrazeno: 7623x

Máte někdo zkušenosti s elektrickou pilou Partner ES 2014? Líbí se mi, že je lehká, ale nevím není-li to na úkor funkčnosti. Dana

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 31.12.2009 18:09

Začal bych obecněji. Na co chcete používat elektrickou pilu? Jestli je to na pár polínek svátečně do krbu, tak se v podstatě nemusíte ničeho bát. Když pila nevydrží, máte možnost reklamace. Při řezání trochy dřeva je to většinou zážitek pro celou rodinu a všichni pozorují hlavu rodiny, jak jednou za půl roku vytáhne pilu a neskutečně rychle zvládne pár polen. Je to až rituální událost, která je náležitě oslavena. Tolik z postřehů venkovanů, kteří pozorují chalupáře, měšťáky a lufťáky. Berte to s rezervou, ale pravdivou. Pokud se má elektrická pila používat intenzívněji a má nejen ona, ale také její majitel zvládnout větší množství dřeva za rok, tak už Vás musí zajímat ergonomie, kvalita provedení, vibrace, spolehlivost, řezný výkon a samozřejmě bezpečnost. Motor do strany je pro mě zdvižený prst, který značí na delší práci to bude odnášet ruka na předním držadle. Nižší hmotnost je známka toho, že plastu je na pile více než dost a hlavně je to důležité u uložení převodů. Nižší hnotnost je paradoxně nevýhodou v tom, že pila skáče na dřevě a to se násobí tím, jaký má řezný výkon, jak prostě jde do řezu. Nemám vůbec v úmyslu Vás nutit do jiné značky, jen je třeba si nejprve uvědomit, co chcete. Tím se výběr zúží na vhodné pily. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 6.33 (?), 2.1.2010 14:18

Potřebuji ji na občasné poražení ovocného stromu a jeho rozřezání, ale nemám moc velkou sílu, takže pořádnou pilu neunesu. Protože ji potřebuji jen občas nemusí být právě nejdražší.  Díky za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 90.168 (?), 2.1.2010 19:55

Pokud nemáte sílu na unesení pily, tak radši neřežte (beze srandy). Radši řekněte sousedovi nebo známému.  Jinak na občasné pižlání ovocného stromu stačí prakticky cokoliv. Tu Partnerku neznám, tak nemůžu radit jestli ano nebo ne. Ale záruka je dva roky, to je dost dlouho na to, aby se případné mouchy projevily - pokud vám sedí v ruce a líbí se, tak jí klidně vemte.   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 2.1.2010 20:14

Když Partnera, tak by se přiklonil k doporučení na model ES 2200. Je nepatrně těžší 3,8kg, ale má lépe rozložené zatížení přední ruky, díky rukojeti, která se vyskytuje zejména na benzínových motorových pilách. Pila je modernější a výkonnější, což se projeví na menší únavě, protože řez bude trvat kratší dobu. Má celkem solidní beznářaďové boční napínání a ochranu proti přetížení. Z pohledu toho, co potřebujete řezat i z pohledu Vašich fyzických předpokladů je to velmi dobrá volba. Před nákupem by bylo dobré si pilu prohlédnout a zkusit chytit do rukou, aby se vyzkoušelo ovládání, případně si pilu nechte pustit, aby bylo leknutí z jejího zvuku při prvním zapnutí doma menší. Elektrická pila není jen řezání, ale vyžaduje znalost obsluhy při ovládání, volbě správných postupů při řezání až po údržbu řezné soupravy. Bylo by vhodné si přečíst nějaké informace o el. pilách, které zde byly dříve uvedeny, neboť se tam dozvíte např. to, že eletrickou pilu nesmíte používat v mokrém/vlhkém prostředí, že prodlužovák by měl mít parametry, aby snesl bez ztrát proud, který je u 2200W značný, že jistič by měl mít parametry, stejně tak rozvody v domě, aby takový spotřebič mohl být provozován bez problémů. Také je tam o vhodném oleji na mazání řetězu a také něco o méně vhodném oleji. Rozhodně pro lidi, kteří mají málo zkušeností a v podstatě vybírají pilu už s obavami, zda nebude moc těžká, nebo zda ji zvládnou je velmi vhodné požádat nějakou dobrou osobu, aby se mohli u ní přiučit a vyzkoušet si pár řezů. Tím se může stát, že si uvědomíte, že to není pro Vás vhodné, nebo naopak poznáte, že to je to, co chcete.     

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 1.1.2010 11:12

Podobnou pilu jsem měl půjčenou a žádné nadšení ve mě nevzbudila. Z hranatých rukojetí mě začaly po chvíli bolet dlaně a řešení madla na levou ruku neumožňuje pohodlně řezat vodorovně. Naopak velmi dobře je madlo vyřešené u pily Partner ES 2200 (tu mám pod názvem McCulloch a můžu myslím s čistým svědomím doporučit).

Než kupovat tento druh nářadí jen podle obrázku by bylo lepší zajít do nějakého supermarketu a osahat si několik pil na místě, jak která "padne" do ruky. U některých el. pil například klade pojistka spínače zbytečně velký odpor a po chvíli by z toho bolel palec.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.202 (?), 2.1.2010 21:04

A co takhle Narex EPR 30 -20? Cena je nižší jako u Partnera ES 2200 a kvalita je podle mého laického posouzení srovnatelná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?0:08
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika