Dolmar PS420c opakovaná závada nestartuje



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 136.63 (?) 
19.7.2013 8:47

Zdravím, nejen Dolmar ale kromě Eco a Shindaiwa ani nic jiného. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 51.196 (?), 31.7.2013 3:03

Zdravím, pokud mohu poradit-může být vadné zapalování. V mém případě PS-5000 jela jako drak, poté někdy odmítala startovat, jindy na drb a poté konec.  Výměna zap. z 4605S /červená vs. šedá/ ukázala vad. zap. Po otevření zap. jsem zjistil vad. spoje-to je to bezolov. pájení. Zap. jsem nedokázal opravit neb při kuchání jsem utrh některé SMD součástky /vše je zalito /. Ačkoliv jsem elektronik nechci kuchat funkční zap. kvůli zjištění vad. součástek-máte někdo vad. zap,? V servisu Dolmar prý ještě vad.zap. neviděli-nevěřím při dnešní kvalitě výroby. A tu 420C mám taky a po roce bez užití nestartuje taky-neháže jiskru, zatím neřeším-není čas.

P.S.Ač můj příspěvek zavání proti D. chci zdůraznit, že zatím jinou značku nechci-spokojenost-mám jich 4 a jiné se kazí taky.              Lada

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.245 (?), 31.7.2013 10:12
Ahoj Laďo zapalování se dá opravit doma, servisy mění. Nevěřím, že nemají moduly, v záruce se posílají do Německa většinou u nových řad. Zapalování se většinou projeví po 10min, pozor na bazarové nákupy. Ověření jiskry a elektriky je základ. Jirka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 228.168 (?), 13.8.2013 0:41

Nevím jak moc bych poznal že je vadné zapalování ale jiskru to při startování hazí pořád stejnou, ale už jsem z toho na prášky pilu jsem si před pár týdny dovezl ze servisu 2x jsem říznul pár prken a na potřetí opět uchcaná tak jsem s tím jel do servisu a tam chytla na brnk tak jsem si tam připadal jak blbec že ani neumím nakopnout pilu, sbalil se a jel domu, doma jsem pořezal pár klád tj. vyjel jsem jednu nádrž benzínu a říkám si tak asi dobrý a v neděli ráno jsem potřeboval na stavbě něco zaříznout a pila opět stávkuje no je mi hlavně divný že před závadou se mi jí nikdy nepovedlo uchcat a po výměně karburátoru se bojím každýho startování byl jsem zvyklej přijít ke studený pile 2x napumpovat a přes sytič nastartovat a nikdy nebyl problém ted mi příjde že ta pumpička tam je úplně k ničemu protože pokaždý když jsem jí použil po výměně karburátoru tak jsem pilu uchcal, myslel jsem si že by při výměně karburátoru měli uvést pilu do stavu jak má být nastavená z výroby ale nějak se jim to nepovedlo, už jsem se dostal do takové fáze že oběhnu místní servisy stihlu a husqvaren a zkusím to s nimi když ani na centrále dolmaru v Brně neuměj pilu opravit... plánoval jsem příští rok nákup silnější pily a opět Dolmar ale po zkušenosti se servisem této značky půjdu radši ke konkurenci i když mě to mrzí protože beru Dolmar jako kvalitu na úrovni Stihlu a Husqvarny, nechci tady dělat nějakou negativní reklamu firmě Domar ale ten servis to je problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 13.8.2013 11:36

Kdyby jste si koupil Husku nebo Stihla, ty chytaj na drc. S těma servisama máte recht, jděte do normálního značkového, pila jako pila a pokud tam bude šikovný mechanik, opraví to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.79 (?), 13.8.2013 12:15
Ale ale závady mají všecky pily. Pán půjčil pilu a teď řeší problémy. Do půjčení neměl problém.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.251 (?), 24.8.2013 0:03

Tvrdě bych reklamoval opravu - buď to spraví, nebo vrátí prachy za práci a materiál i za cestovné k nim. Jestli neumí opravovat tak ať to vyřeší výměnou za novou pilu a tuhle si nechají. Dolmar je výborná značka, ale servis v ČR je opravdu bída. Holt makita jsou elektrikáři a dvoutaktům moc nerozumí, opravujou metodou pokus - omyl a na vaší pile se to učí. I v tom Brně - zjistili akorát stržené omezovače seřizovacích šroubů, ale kde je problém to jaksi nenašli. Pokud servisovat v ČR, tak asi opravdu u Stihlu nebo HQ - obecně u dobrého servisáka, pokud má přístup k dílům tak spraví všechno. Ale i u S+HQ jsou servisáci lepší a horší... Nebo to poslat přímo do Hamburku, možná to bude lepší než se s tim mordovat tu. Nebo ještě RAdekB, J.S. nebo někdo podobný...  Napadá mě i možnost, že na novém karburátoru utáhli trysky na doraz a poškodili je = seřídit to už nejde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.123 (?), 24.8.2013 7:57
Teď jsem študoval manuál 335, no a řekl bych, že stěžovatel napřed uškodil sám sobě a potom si mohl uškodit jak z toho byl vytočenej a stal se z něj potížista. Byl jsem koupit strunu a vešel nějakej pán, místo pozdravu mě páneček předběhl a prodavač zasyčel už je tady zas. Když si vytvoříte takovou imič, jste v bídné situaci a právě každý řádek z manuálu stojí proti vám. Reklamoval jsem makitu ocasku, z vodřenýma ušima, tam jsou klausule nevhodné použití, přetěžování a však víte. Odešla elektronika vypínače a měl jsem co dělat to ukecat. Základ je, aby mašina nebyla dokřápaná a papír v ruce. Tady je pořád názor jedné strany, tak těžko někomu škodit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 228.168 (?), 6.9.2013 0:53

Tak pila prošla jiným servisem a hle startuje normálně jako dřív a dokonce se do ní nastěhoval zpátky starý karburátor který měl být dle autorizovaného servisu dolmar nepoužitelný a pila s ním teď jede jako dřív celou dobu byl problém v zapalovací cívce, tak jsem zvědav jak se k tomu autorizovaný servis postaví protože se mi tu teď doma valí jeden zbytečnej karburátor navíc a věřím tomu že oni ho nebudou chtít vzít zpět a vrátit mi peníze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 138.139 (?), 20.1.2014 19:23

Dobrý den,

asi mám stejný problém, proto se chci zeptat kolik stojí nová zapalovací cívka a kde se dá koupit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika