Dolmar, Jonsered, Husqvarna... ne Oleo Mac



andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?)
22.9.2008 11:47
Radku, neskákejte hned každému na špek ;).
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
               
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 22.9.2008 11:47
Radku, neskákejte hned každému na špek ;).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.9.2008 16:52

Andy, rád uvěřím, že zakladatel vlákna je placeným zaměstnancem PR u M., nebo pro M.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 90.168 (?), 22.9.2008 11:54

Radku, souhlas. Ten test asi nemá smysl nějak komentovat ;-) Jen poznámka: "Týden čekat na díl je pro živnostníka vražda" - pardon, ale živnostník bez náhradní pily, co to je za hloupost???   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 216.50 (?), 22.9.2008 12:20

Na lozisko k Jonsered jsem cekal vice jak tyden... proste vse nelze mit skladem. V novinach test pouzil Mount. prevzetim z  itest. cz, proto clanek byl oznacen jako inzerce. To je standardni postup (u aut treba z nemeckych nezavislych testu).

Napiste tedy konkretne, co je chybneho v tom testu. V minusech znackovych pil.  napr. ze neni pravda tezky pristup k napinani retezu... zatim to jsou jen utok na Mount..

Vetsina velkych firem ty nejnizsi rady prekupuje a lejbluje. Jedna cinska fabrika to pak produkuje pro nekolik firem, jen meni barvu plastu. O nicem jinem ta vyroba neni. viz nejnizsi rady B&D, Bosch...

Profi produkce je o necem jinem.

Moji jedinou M. sekacku v jednom servise spise zhorsovali nez udrzovali. Zmenil jsem servis... a jezdi v pohode. Jako vsude, servis je o lidech!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.31 (?), 22.9.2008 15:13

Ten test je skrytá reklama na mountfield.Člověk který se rozhoduje o koupi pily a moc o tom neví, si po přečtení testu řekne, tak nejlepší je stihl, ale ta cena je moc druhé je nějaký echo a oleomac, echo co to je to neznám, za to olemac prodává mountfield a ten je na každým rohu. No a mám pilu srovnatelnou se stihlem za poloviční cenu a to se vyplatí A příště nám ta samá parta přinese test rychlovarných konvic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.115 (?), 22.9.2008 16:01
Můžete prosím uvést které značky a typy pil (stačí z těch testovaných) jsou jak uvádíte "překup" z asie? Proč byla do testu hobby strojů zařazena profi MS 200 a ne odpovídající hobby MS 211 (že by kvůli "špatné" ceně?) HH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.56 (?), 22.9.2008 16:25

Zakladatel rypnul pekne , ale souhlasim s prispevkem o kousek vyse, ze mimo to, ze Stihl je profi (ale kubatura a vykon stejny jako ostatnich pil v testu), tak tu nikdo nezpochybnil minusy, ktere jsou v testu u Dolmaru, Husqvarny, Jonseredu... uvadeny. Testovane namitky byly uzivatelske, ktere mne jako uzivatele zajimaji- jak je narocne napnout tetez, vycisti karburator...

Od teto kategorie nemohu cekat profi loziska, kovovou vanu... to bych byl blazen. Nekolik veci od M. mam a neni to takovy prusvih, jaky se snazite prezentovat. Spatni a dobri servisaci jsou u vsech znacek.

Nevidite svet cernobile?

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.9.2008 17:09

Jardo, jste jeden člověk s několika výrobky, servisáci a lidé jako J.S., člověk pro něhož jsou garden a les stroje zábavou, jako pro fotbalistu míč, se setkávají s desítkami lidí, obalamutěných M.. Zvlášť po reklamacích o kterých je zde řeč jinde a je to počtení pro nezúčastněného! Jedinou bratelnou námitkou je napínání řetězu ze předu pily, stará koncepce. Na ECHU je plusem tříkamenová spojka?? O.M. 941 doporučují i do náročnějšího provozu?? M. reklamaci utrženého čepu startovací kladky u 936 a 940, zamýtl s odůvodněním -  To není na náročný provoz - deset minut týdně??? Viděl jsem tolik deformovaných krytů řetězky z toho ukrutného systému napínání řetězu u O.M., že ani HQ nedostalo tolik jmen! Je to v lidech, ale když prodávám stroj pro normálního, občasného uživatele, musím s tím počítat a toto udělat co nejjednodušší! Už jsem to tu zaplácal dost, více není třeba se k tomuto vyjadřovat. Komu se zdají námitky v tomto "testu" oprávněné, nechť radši řeže obloukovkou, mohl by se těžce zranit!

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.9.2008 16:51

Andy, někteří začínající a nebo přecházející z těžby na pěstební (křoviňák), při cenách jaké dnes jsou, opravdu na záložní nemají. Řešil jsem to stroji na zapůjčení, ale ti lidé si řekli o ukončení. Stav byl po krátkém čase jako po desetileté práci! V pátek jsem se u nás ptal na těsnění pod sání na 753 křov. a bylo by příští pátek, je na centrále!?  Profi balík jde 24 hod.!!!

Test "itest", je nehorázná, katastrofální, amatérská práce. Nemusím osobně Jonsered, ale takové bláboly, jako u něj, to nemá obdobu. Srovnávat Čínskou hrůzu(Hecht, Echo), prodávanou Romy za ceny od 15 000,- Kč po konečné 3 000,- Kč za dva kusy to je důkaz buď - za 1) tendenčního zadání (nemluvím o úplatku!), za2) úplné hlouposti testujících a to jsem to napsal ještě slušně! Rád bych se sešel s tím profíkem co má dlouholeté zkušenosti s řezáním dřeva. Moje prababička měla také dlouholeté zkušenosti s řezáním dřeva - obloukovkou! O tomto testovém servru jsem si nemyslel nic dobrého, ale ani špatného. Nyní, kdy jsem shlédl plody jejich práce, ho dám mezi blokované, podobně jako porno! Číst jejich hovadiny mé děti, v době povinné školní docházky, byla narušena jejich mravní výchova a podstatně více než posloucháním některých našich politiků! A to my postavili MS 200 na piedestal vítězství! Prohlášení o HQ, že má servis jen v 5 Bauhausech, no to už opravdu hraničí s umístěnkou do Bohnic! Co je na mazacím systému značkových pil poloautomatické, asi že se nedolévá olej sám do nádržky, nebo nemažou i na volnoběh! Dolmar váha 4 kg (motoru) - to ho měli demontovaný? Navíc údajný rok výroby spíše svědčí o nekvalitním prodejci! Dřevo na fotografiích je pouze smrk, proschlý, pravděpodobně kůrovcový! Úvodní popis- pila byla rozložená v krabici, to ji doma sestavovali s dílů??? Pily se vždy dodávají bez řezné soupravy, prodejce ji připraví a provede další důležité úkony před prodejem! Pokud zákazní chce, řeznou soupravu opět demontuje po předvedení a instruktáži!

Omlouvám se za tu délku, ale tento hrůzný nález mne k ní donutil a myslím, že by se dal napasovat na trestně právní specifikace jako šíření poplašné zprávy, pomluva a jiné. Kdo má zájem o solidní testy, podívejte se na weby např. KWF, DLG - to jsou Německé úřady tímto se zabývající!

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 22.9.2008 17:59

"Test" mi ukázal kamarád v novinách. Víc k tomu nemám, protože je to ztráta času.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika