Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co to znamená prořezávka dost přerostlého lesa? Takový termín jako lesník neznám. Prořezávka se provádí v porostech, kde nám při těžbě napadá zejména hmota nehroubí, tzn. průmyslově nezpracovatelná - průměr ve výšce 1,3 m od země je méně než 7 cm v kůře. Jedná se tedy o výchovný zásah v mladém porostu cca. do 20 - 30 let věku. Pokud při těžbě začíná převažovat hmota hroubí, tzn. průmyslově zpracovatelná hmota, tak mluvíme již o probírkách, neboli předmýtních těžbách. Pokud již je porost v mýtním věku tzn. v našich zeměpisných podmínkách od cca. 80 let věku (SM, BO - listnáče déle) a porost již není dále vychováván mluvíme o mýtních těžbách.

A co se týče používání 45 cm dlouhé lišty na takovéto pile, tak nechápu na co takto dlouhou lištu na tak malé pile používáte. V českých zemích se stále jako důležitý faktor při koupi motorové pily bere délka lišty a má se za to, že čím delší tím lepší. Vždy je třeba zbytečně nepředimenzovávat délku lišty vůči výkonu motoru. Podívejte se profi pily, které používají dřevorubci - valná většina z nich používá 38 - 40 cm dlouhé lišty. Delší lišty se používají pouze ve vyjímečných případech pro těžbu přesílené hmoty. I s relativně krátkou lištou je možné porazit relativně silný strom - jde jen o techniku kácení a techniku řezu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika