Nejsem sice biochemik a nerad bych tu rozpoutával nějaký flame, ale také se snažím prozkoumat internet a z dostupných informací mi vychází následující. Máte pravdu, že díky větší oxidaci při odstředivém odšťavování dochází rychleji k degradaci vitamínu C. Přesto většina vitamínu C, který jablka obsahují je ve slupce, v dužnině je ho přibližně desetina z celkového množství a tak je otázka kolik pak ho je pak obsaženo ve výsledném moštu. Kromě vitamůnu C jablko obsahuje ještě další vitamíny které tak rychle nepodléhají degradaci a tak odstředivka opravdu neničí "všechny" vitamíny. Nějak proto nechápu tu hysterii se ztrátou vitamínů a jak je úprava moštu špatná. Pokud někdo má mošt jako zdroj vitamínu C, bylo by asi lepší si koupit Celaskon (vtip). Jak už sem psal dříve, tak mám také šnekový odšťavovač, ale z důvodu, že na něm dělám především zeleninové šťávy, které by na odstředivce opravdu nešli. Ať se daří