Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Člověče nešťastná vy mne dostanete do maléru. Copak já jsem nějaký exhibicionista abych se odhaloval?

Ale teď vážně. Když něco dražšího kupuji, prozkoumám internet a sháním všechny dostupné informace. Nechci se Vás dotknout ale, pokud nevíte, že odstředivkové odšťavovače ničí vitamíny, tak jste si toho moc o nich nepřečetl. Výrobci to sice nijak nezdůrazňují ale zmínka o tom že šťáva z těchto odšťavovačů se má spotřebovat hned je u mnoha z nich, některé uvedou přesnější čas do patnácti minut apod. Škoda že se mi nepodařilo najít článek a graf jak rychle klesá obsah vitamínů. Pokud si to dobře pamatuji i do těch patnácti minut je pokles značný. Tak tu uvádím, co píšou o odstředivkových odšťavovačích tři jejich prodejci. Kteří to raději neuvádím abych nebyl nařčený z toho, že je propaguji.

Díky rychlým otáčkám se snižuje trvanlivost a kvalita šťávy.

Odstředivky pracují s otočnými noži, které jsou součástí rychle rotujícího síta. Nakrouhané ovoce a zelenina jsou mrštěny na stranu síta. Díky odstředivé síle je z těchto drobných kousků odstředěna šťáva malými otvory v sítu. Při tomto procesu vzniká prudká oxidace, kdy je každý malý nakrouhaný kousek suroviny vystaven působení kyslíku.

Za nevýhodu bývá označována právě vysoká rychlost, která snižuje trvanlivost šťávy (rychleji oxiduje). Pokud však šťávu zkonzumujete v krátkém čase po jejím vyrobení (cca do 15 min), ztrácí tento argument opodstatnění. Vlivem vysokých otáček se také snižuje výtěžnost a dochází k určité ztrátě vitamínů a minerálů.

Jinak nic ve zlém. Při hledání jsem ve vyhledávači zadal odšťavování a ono mi to vyhledalo odstavování kojenců. Tak jsem se zase poučil o něčem co už nebudu potřebovat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika