Lisování a zavařování moštů v mém případě je zaplaťpánbůh již mnoho let minulostí. Nyní využíváme v domácnosti služeb odstředivého odšťavňovače. Denně u nás vyteče z odšťavňovače 1,2 - 1,5 l čerstvé šťávy, obvykle mix jablek, mrkve a pomeranče s obměnami v podobě citronu, kiwi, grepu, zázvoru, hrušky nebo červené řepy. Chuť čerstvého v porovnání s pasterovaným je nesrovnatelná, možnosti volby skladby použitého ovoce a tím i chuti - nikdy se čerstvé šťávy nepřepily ai neomrzeli. Denní přísun vitamínů - k nezaplacení.
Nejžádanější šťáva je u nás ze 4 - 5 jablek dle velikosti,2 mrkve, 1 hruška, 1 střední nebo 2 menší pomeranče, kousek zázvoru.
Výroba šťávy cca 2 minuty a než skončí reklama v televizi máme stroj i umytý. Luxus. j.c.