Zázraky v zahradě 2016
|
|
|
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?) 22.5.2016 12:34, zobrazeno: 11227x
Bude vadit, když založím nové téma? Je to strašně dlouhé a dlouho se už načítá. A k mé zahradě dodám: léta jsem čekala, až konečně vzroste, zmizí prázdná místa, vyrostou keře a stromy. Teď ovšem mají zvířátka plno skrýší a já už málokoho vidím je to něco za něco, no Za to tu bydlí zajíc - dorostenec. Přežil, když kočka odnosila jeho sourozence(nejspíš, nacházela jsem mrtvolky u domu ) přežívá mého psa, který by ho také zlikvidoval, kdyby se mu povedlo ho doběhnout, přežívá i sousedovic feňuli, která přijde na návštěvu a zajdu někde vypíchne. Už jsem mu dvakrát doporučovala, ať se odstěhuje snad dostane rozum
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.212 (?), 22.5.2016 21:58
Jezecky vam moc zavidim, k nam chodi jen na navstevu (asi mame zbytecne moc uklizenou zahradu :-). Jsem zvědavá, kolik bude letos žab. Vim, ze se to nesmí - ale k nasim slepysum v kompostu jsem prinesla dva dalsi z lesa, pro oziveni chovu :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.212 (?), 22.5.2016 21:53
Já se mohu pochlubit sýkorkami v budce, vloni byla ještě prázdná. Ptacci prý mají radeji oprsele :-)
Zajici byvaji treba i v arealech ruznych firem, nemocnic apod., pokud je tam dost zeleně, prestoze je tam ruch a pro ne nebezpecno, asi se neradi stěhují :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.228 (?), 23.5.2016 7:54
Asi jsem slepýš sama ale u nás jsem posledního slepýše viděla někdy před 10lety(tedy myslím i na okolí) Spíš vidím užovky všeho druhu. Takže slepýše celkem závidím Ptáčci jo, těch, přes to, že jim kočka snižuje stavy těch máme mraky, všeho druhu..bydlíme na samotě, kolem celkem hodně křovin, včetně u nás, tak se jim daří. Žluna hnízdí někde poblíž a prakticky celý den vyzobává mravence z trávníků, takže on i ten,,udržovaný" trávník, je někomu užitečný Konvalinka
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?), 27.5.2016 9:52
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.228 (?), 27.5.2016 10:53
Nevadí, to se počítá, jde o to, že se vůbec povede vyfotit Pokračování s dorostencem zajdou: zatím ještě žije, ale jestli ho nezakousne pes, tak mu ty ušiska utrhám sama, potvora jedna... Dostala jsem vloni od sousedky semínka chrpy. Klasické modré luční chrpy. U nás nic takového neroste, vlastně ani nevím, kde k ní přišla. Rozsypala jsem je na volný záhonek a doufala, že se něco chytne. Bylo to loňské hnusné horké léto a vyrostly mi dvě a rostou prachmizerně. Ale si říkám od jara, že hlavně, že tam jsou, zase se vysemení a snad bude časem celý záhon. Včera pleju kolem, toužebně pohlédnu na rodící se květ a... je ukousnutá v půli! Myslela jsem, že mne klepne Ta druhá nějak vůbec neroste a u téhle budu doufat, že se tím pádem rozkošatí a ještě i zakvete. Jinak ho vážně přerazím Konvalinka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.228 (?), 11.6.2016 14:29
|
|
 |
|