Pěstování zeleniny podle kosmických rytmů

host - 227.40 (?)
22.3.2014 20:45

Na vychodnom sa pestuje podla rytmov najazdu miestnych nomadov. Vysledok je taky, ze sa pestuje repka, a podobne hospodarske plodiny a uz skoro vobec nie zemiaky a ine potraviny.

Co sa tyka kozmickych rytmov treba si pockat az sa Adromeda zrazi s chvostom bieleho kozorozca. Vtedy budu dobre podmienky pre brokolicu. Zial, az za 3 mld rokov.... A to si este pockame100 rokov, kym sa to prejavi cez svetelnogravitacnu vlnu. Ale preco nie ked uzz sa tolko cakalo...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 106.36 (?), 21.2.2014 9:44, zobrazeno: 3656x

Dobrý den,

v loňském roce jsem poprvé zkusila pěstování a sázení zeleniny (+ všech ostatních rostlin na zahradě - i ovocné stromy) podle příručky o kosmických rytmech (Výsevní dny podle Marie Thunové) a podle sklizně např. brambor a mrkve bych řekla, že tyto rytmy mají na pěstování vliv. Letos už jsem vysela rajčata, papriky a některé květiny, opět podle doporučení letošní příručky a těším se, jak bude probíhat růst a násada plodů. Chtěla bych se zeptat, zda s tímto máte také někdo zkušenosti - ať už dobré či špatné.

Přeji Všem úspěšný start do zahrádkářské sezóny.

Výsevní dny podle Marie Thunové 2014
Výsevní dny podle Marie Thunové 2014

jarekm - (35) - 72.168 (?), 22.3.2014 20:32

Dobrý den, toto co píšete je pro mě novinkou, neb jsem letos objevil lunární kalendář a zkouším ten.Mohla by jste přiblížit o co se jedná? Jarda 

host - 227.40 (?), 22.3.2014 20:45

Na vychodnom sa pestuje podla rytmov najazdu miestnych nomadov. Vysledok je taky, ze sa pestuje repka, a podobne hospodarske plodiny a uz skoro vobec nie zemiaky a ine potraviny.

Co sa tyka kozmickych rytmov treba si pockat az sa Adromeda zrazi s chvostom bieleho kozorozca. Vtedy budu dobre podmienky pre brokolicu. Zial, az za 3 mld rokov.... A to si este pockame100 rokov, kym sa to prejavi cez svetelnogravitacnu vlnu. Ale preco nie ked uzz sa tolko cakalo...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz