Jak poznám zralý meloun ve skleníku?
|
|
 |
 |
host - 97.58 (?) 9.8.2013 12:07
Díky za nějaké indicie. Odrůdu bych mohl zjistit na pytlíku od semínek, ten mám schovaný (odpoledne kouknu), ale bude mi to k ničemu, protože nemám tušení, kdy se začal tvořit plod. Prostě to byla muchlanina listí, a když jsem to začal porovnávat, tak jsem ho objevil. To už měl nějakých 5 cm. Co myslíte těmi úponky na stonku? To jsou šňůrky, kterýma se chytá, abych se mohl táhnout? Jak říkám, jsem laik, myslel jsem, jestli se to nepozná nějakým poklepem podle zvuku nebo tak něco.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 97.58 (?), 9.8.2013 10:59, zobrazeno: 7851x
Ahojky všem, kdo sem chodí radit. Prvním rokem jsem letos zkusil jen tak z hecu zasít meloun vodní (semínka koupena v obchodě). Na jaře jsem ho zasadil vedle salátovek do skleníku nepočítaje, že z něj vůbec něco bude. A ejhle, jeden už má asi 25 cm, druhý je asi jako jablko. Zalévám, už jsem i zastřihával, ale teď mě napadlo, že nevím, jak poznat, že už je zralý a můžu ho utrhnout. Máte někdo zkušenosti? Jsem v podhůří Orlických hor, takže počítám, že nebude nijak giganticky veliký, mám to jen pro radost z toho, že je můj.
Předem děkuju.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.58 (?), 9.8.2013 12:07
Díky za nějaké indicie. Odrůdu bych mohl zjistit na pytlíku od semínek, ten mám schovaný (odpoledne kouknu), ale bude mi to k ničemu, protože nemám tušení, kdy se začal tvořit plod. Prostě to byla muchlanina listí, a když jsem to začal porovnávat, tak jsem ho objevil. To už měl nějakých 5 cm. Co myslíte těmi úponky na stonku? To jsou šňůrky, kterýma se chytá, abych se mohl táhnout? Jak říkám, jsem laik, myslel jsem, jestli se to nepozná nějakým poklepem podle zvuku nebo tak něco.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |