Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak trochu zbaběle se chlubím jen jádrovinami. Na peckoviny jsem si ještě netroufl a nebyl ani letos nějak čas.)

Na 1. snímku asi 6tiletý srůst jabloní roubovaných za kůru.  Rouby byly s dvouletého plodného dřeva a první co bylo tak kvetly. Na první pokus to snad nevypadá špatně, teď ještě zbude odříznout ten slabší roub. Roubovaná odrůda ´Řechtáč soudkovitý´ na podložku neznámého jména.

2. snímek abych se měl čím "pochlubit" tak taky jeden odstrašující příklad. O to hloupější, že jsem jej prováděl o rok později než předtím. Chyb bylo hned několik. První je ta, že přeroubovávaná větev měla zahnědlé dřevo ve svém středu, druhá chyba byla tzv. kulacení řezné rány pahýlu a třetím hříchem byly příliš hluboko za kůru zasazené rouby, takže se rouby nemohli podílet na zavalení řezné rány a konečně čtvrtá moje lajdáckost zavázaní černou lepicí páskou:-) A přesto to srostlo, ale výsledek je po asi 4 letech takový, že je lepší odrůdu odříznout a naroubovat  uplně jinam. Jinak se jednalo o starou odrůdu neznámého jména, na kerou jsem "šoupnul" ´Gold Bohemii´.

3. snímek je veselejší - na tentýž strom jako u druhého snímku jsem loni v srpnu načipoval starou odrůdu ze Slovenska pod názvem ´Jahodka´. Jelikož dole u paty kmene začal vyrážet mladý a zdravý výhon, tak jsem ho takhle využil. Posuďte sami.

4.5. snímek je anglická kopulace podnož Hloh jednosemenný a na něm okrasný hloh s většími oranžově svítícími plody, jsou jedlé. Podnožová část velmi dlouho podrůstá a tak jsem ji vylamoval na čisto neustále a nic to roubu nevadilo.Je to staré asi 4 roky.

6.7.foto -  na tutéž podnož tedy Crateagus monogyna jsem dal i pokusně ušlechtilou kdouloň, roubováno plátováním bez sedélka. Je to staré 2 roky.

8. Asijská hrušeň ´Chojuro´roubovaná za kůru do koruny ´Lucasovy´. Asi 3 roky staré. Plodí to jak zběsilé a ani stopa po rzi hrušňové. Jen ti sršáni!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika