Roxana

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10554) - 70.240 (?)
28.3.2015 10:06

.......Tak proč hned ta skepse?

Více skepse o pěstování velmi pozdních meruněk naleznete ve vlákně s názvem Farbaly, Robada, Goldstrike...smiley

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10554) - 70.240 (?), 27.3.2015 21:16

To máte pěknou skladbičku, paní J.J. Nedávno jsem se dozvěděl, že zatím co, tady je FARBALY jako horká novinka, tak v jiných státech se od jejího pěstování již upouští. Jestli je to pravda, to nevím. Možná, že se to v budoucnu dozvíte sama.

host - 230.101 (?), 28.3.2015 9:59

Jsem si toho vědoma, že každá novinka není do budoucna evergreenem, což už se tu x- krát probíralo. Ale nakonec - nejsem velkopěstitel, neprahnu po obrovských úrodách, zdravotní stav meruněk již nasazených je zatím velmi dobrý - i já se o to snažím. A navíc si říkám, ze všeho co nakonec už mám, snad pro naši rodinu každý rok aspoň něco bude. Když bude super úroda, tak to rozdám. Dělá mi to radost a každý den moje první cesta z práce míří na zahradu. Někdy si připadám jako blázen, ale mám pocit, že ty stromy cítí, že je mám ráda a proto se jim tak daří a tak si z toho nedělám hlavu. Ráda zkouším nové věci.  Kdyby všichni pěstovali jen odrůdy lety prověřené, byly by tyto diskuze děsná nuda a nebylo by o čem psát. Navíc i ty prověřené jste museli Vy milovníci zahrady a zvědavci prověřit. Jsem zvědavá jako všichni a mohla jsem si to dovolit - navíc, kdyby to vyšlo a měla bych aspoň pár meruněk na chuť koncem srpna nebo dokonce ještě v září- tak bych byla nadšená. Tak proč hned ta skepse? Ostatní třeba budou taky rádi, až se to " dozvím sama".  Různé odrůdy různého ovoce zde byly hodnoceny různě i protichůdně, někdo už je nepěstuje, protože nebyl spokojen - jeho požadavky nesplňovaly, někdo je z nich naopak nadšený, protože jeho požadavkům dostačují nebo u něj prospívají výborně. Jdu do toho a zdravím všechny nadšené zahrádkáře.  Pěkný víkend. J

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10554) - 70.240 (?), 28.3.2015 10:06

.......Tak proč hned ta skepse?

Více skepse o pěstování velmi pozdních meruněk naleznete ve vlákně s názvem Farbaly, Robada, Goldstrike...smiley

milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 65.131 (?), 28.3.2015 10:56

Pani J krajšie by som to nedokazal napisat ani ja, pisali ste snad za nas všetkych zanietenych zahradkarov.

host - 209.135 (?), 17.4.2015 17:55

My sme tiez kupili Roxanu, na zahrade inu marhulu nemam, tak sa chcem spytat ci je samoprasna, ale budem musiet prikupit nejakeho marhuloveho kamarata.

host - 42.225 (?), 12.4.2022 11:23

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda je tato odrůda samosprašná nebo je částečně či zcela cizoprašná. Tuto informaci se mi nikde nedaří dohledat.

Děkuji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025