Plody na mladých meruňkách

Dave3 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 220.132 (?)
14.5.2015 23:29

Tak mi to nedá, a raději se zeptám. Totiž máme mladou meruňku na myrobalánu, asi 3 roky si v klidu rostla, letos je přesazená. Kořeny byly v pohodě, korunu jsem hodně zmenšil, aby se pěkně ujala, no a má se čile k světu. Docela dost kvetla, a taky nasazovala na plody. No dva jsem tam nechal, korunu má velkou, říkal jsem si, tak to zvládne. Jeden plod je teď ale znatelně větší. No a mě by zajímalo, jaký vliv by mělo ponechání plodů do zralosti? Chtěl bych teda, aby rostla radši pomaleji, ale nemůže ji to taky příliš vysílit?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Dave3 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 220.132 (?), 14.5.2015 23:29

Tak mi to nedá, a raději se zeptám. Totiž máme mladou meruňku na myrobalánu, asi 3 roky si v klidu rostla, letos je přesazená. Kořeny byly v pohodě, korunu jsem hodně zmenšil, aby se pěkně ujala, no a má se čile k světu. Docela dost kvetla, a taky nasazovala na plody. No dva jsem tam nechal, korunu má velkou, říkal jsem si, tak to zvládne. Jeden plod je teď ale znatelně větší. No a mě by zajímalo, jaký vliv by mělo ponechání plodů do zralosti? Chtěl bych teda, aby rostla radši pomaleji, ale nemůže ji to taky příliš vysílit?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz