Meruňky 2025
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 29.6.2025 10:25
Možná i Orangered předběhne Leskoru.
Máte někdo Orangered, jak vým vychází v porovnání zrání s Leskorou? MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 29.6.2025 12:26
A padají už i zralé meruňky Carmentop. Zrání v čase Leskor nebo možná i o trochu dříve, velké plody, letos sice nejsou chutí Top jako minule, ale velmi dobré, sklizňové okno bude u této odrůdy asi kratší, ty padané už mají náznak moučnatosti jakoby přezrání, jinak výborné. Petře máš tam nějaký Carmentop? MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 29.6.2025 12:27
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 30.6.2025 20:37
Carmentopy mi už asi 50% plodů samy spadly přezrálé - jsou částečně osluněné. Možná má vliv na zpožďování to přistínění v koruně.
A kdy že má zrát ta Soledane? Čekal jsem, že bude raná jako Leskora, mám Soledane v koruně a začíná teprve náznak vybarvování... takže by mohla teoreticky být cca 7-10 dní po Leskoře... to se mi taky nějak nezdá, původ Spomyšl.
Z odrůd zrajících před Leskorou - dnes foto poslední plody. Zleva Rubista, Harmat,Magiccot, Carmentop. MH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 30.6.2025 20:38
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 1.7.2025 21:01
Neraší ta Sefora předčasně v zimě a nevymrzá? Vypadá dobře vyzrálá A to Soledane zraje ti teda po Sefoře/Leskoře?
Dneska spadnul první měkký plod Orangered, úplně zralý výborný, dužina jemně křupavá křehká kvalitní, šťavnatá, sladká... podobá se tomu Magiccotu. Další Orangeredy na stromě už měknou taky... byly dobře osluněné, zrají letos zároveň s Leskorou, nebo možná o 2-3 dny později než Leskora, každopádně se zrání dost kryje. Big red už je vybarvený, teď když neprší a je slunko, tak to všechno zraje jak má, celkem rychlý spád, a navíc do dobré kvality. MH
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|