Meruňka Maďarská - mám problém

host - 183.140 (?)
30.4.2012 7:03

Zdravím, nechal bych to letost obrůst, normálně nasadí květy na příští rok a pokud v zimě květní pupeny nevymrznou (jako se mi z fota zdá, že se vysypaly letos), tak normálně pokvete. Docela by mne zajímalo, kdeže se onen strom nalézá- zda je to v nížině nebo někde v pahorkatině, u Maďarské mne celkem překvapuje, že by letos nevykvetla, ale i to je možné. david

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 150.233 (?), 29.4.2012 22:49, zobrazeno: 5727x

Mám Maďarskou meruňku a mám problém - 2010 měla monilia laxa - ošetřena chemicky, vyřezány suché a poškozené větve,2011 krásně odkvetla, plno plodů, vypadaly dobře, ale nedozrály - kyselé, bez chuti, některé scvrklé, letos to na jaře vypadalo, že je po ní, ale nyní měla cca3 květy a začala rašit - spíš obrůstat, ale divně - plno nových výhonů z nových pupenů, loňské i starší větve suché, ale třeba jen do půlky  -  viz foto a já mám dilema co s tím - dát jí šanci - a nebo zlikvidovat - a nahradit rychle nějakou moderní odrůdou... prosím poraďte 

pohled 1
pohled 1

host - 183.140 (?), 30.4.2012 7:03

Zdravím, nechal bych to letost obrůst, normálně nasadí květy na příští rok a pokud v zimě květní pupeny nevymrznou (jako se mi z fota zdá, že se vysypaly letos), tak normálně pokvete. Docela by mne zajímalo, kdeže se onen strom nalézá- zda je to v nížině nebo někde v pahorkatině, u Maďarské mne celkem překvapuje, že by letos nevykvetla, ale i to je možné. david

host - 150.233 (?), 30.4.2012 9:12

Zdravím též, díky za naději, dám jí tedy šanci - stromek jsem vysadil u lesa v oblasti Libochovice - Křesín, což je docela meruňkářský kraj, mám tu ještě Radku a Goldrich, ale to jsou mlaďoši, ty teprve začínají... Jirka 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci20:57
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz