Meruňka do vyšších poloh

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10761) - 245.242 (?)
20.4.2014 20:47

Pinkot mě v minulém roce taky nepřesvědčila o svých kvalitách, ale ještě bych jí dal možnost k "opravě". V minulých dnech také neobstála v mrazuodolnosti malých plůdků, narozdíl od Kiota, kde plody na malé marhuľce obstály na jedničku. Přitom vedle na Bergeronu byly ve spodní partii koruny plody pomrzlé. Výše však vypadají více než dobře. Dobře obstály i malé marhuľky Hargrandu a Vehardy, ale i Marlen.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10761) - 245.242 (?), 20.4.2014 20:47

Pinkot mě v minulém roce taky nepřesvědčila o svých kvalitách, ale ještě bych jí dal možnost k "opravě". V minulých dnech také neobstála v mrazuodolnosti malých plůdků, narozdíl od Kiota, kde plody na malé marhuľce obstály na jedničku. Přitom vedle na Bergeronu byly ve spodní partii koruny plody pomrzlé. Výše však vypadají více než dobře. Dobře obstály i malé marhuľky Hargrandu a Vehardy, ale i Marlen.

host - 110.29 (?), 21.4.2014 22:02

Mám zahradu na okraji Brd, cca 600m n.m.V roce 2012 jsem měl s meruňkou Kioto (5 let) stejné problémy.Asi 80% plodů shnilo na stromě, chuť lehce nakyslá bez aroma.Takže v zimě "šla".Místo ní jsem dal Karolu-uvidíme.Mám ještě Goldrich -8 let.Má poměrně velké (takové trochu menší tenisáky)  aromatické plody vynikající chuti s jemnou kyselinkou, musí se ale nechat úplně dozrát t.j. nejlepší jsou na zem spadlé.Minulý rok bohužel nebyla ani jedna.S méně častou úrodou se v takovéto lokalitě musí počítat.Mám ještě Hargrand a Harcot ale jen dva roky, takže nemohu posoudit.Je zajímavé, že minulý čtvrtek bylo v Plzni téměř 3 pod nulou, ale zde, podle informací souseda jen lehce mrzlo, takže všechny rozkvetlé stromy přežily bez úhony.Některé roky bývá trochu vyšší nadmořská výška výhodou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz