Marhulky kvitnutie jar 2025🍑

host - 125.114 (?)
6.4.2025 19:57

Dobrý den, chtěl bych se dozeptat - úplně jsem nepochopil tu větu o Šalachu Ananysnyj - chtěl jste říct:

a) že Šalach Ananysnyj je příklad meruňky která má u vás pozdější (neskoršie) kvetení

b) porovnával jste později (neskoro) kvetoucí nové odrůdy s Šalachem, tedy že Šalach u vás naopak kvete brzy? (čoskoro)

V případě že b) je správně, o jaké se jedná odrůdy, které u vás takto pozdě kvetou?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Alec - (1) - 239.75 (?), 4.4.2025 10:45

Obávám se,  že podle tabulek, které zde byly zveřejněny, -3,5°C v plném květů už bude znamenat ztráty. Taky jsem četl, že tyto hodnoty ztrát jsou založeny na předpokladu že kritické teploty netrvají déle než půl hodiny. Takže v tomto období -3,5°C během několika hodin nebo několika nocí po sobě bude znamenat velké ztráty.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 4.4.2025 12:56

Zdravím, Davide. Čemu vděčíme za tu čest? smiley V jaké fázi máš kvetení u těch známějších odrůd? Nebylo by špatné, kdybys napsal něco o tom, co máš nové, ale hlavně vyzkoušené. Jaké odrůdy se ti osvědčily u meruněk, broskvoní a švestek. Díky.

Farely
Farely
Kioto
Kioto
Fortune
Fortune
Fortune
Fortune
Pluot
Pluot
Harcot
Harcot
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"

host - 206.68 (?), 4.4.2025 20:55

No, nějak jsem z toho letos opět nervózní. Tady kvete vše, nejranější je Goldrich, Tsunami, Ula v prostředku, nejpozdějji (předevčírem) začal Tardicot, a nějaké moje hybridy. Problém je dnešek, dostalo to dávku tepla, takže jsou na pochodu i broskvoně. U meruněk to je stále trochu loterie, nejodolnější (v květu, ne plodu)byly Harogem, Leala, Bergeron, leskora, Lejuna, Ula a Farhial. U broskví to nebyl takový problém, když kvetly normálně- držáky byly Flamingo, Redhaven, Sunhaven, Cresthaven, FM3, a clingy. Španělská, kalifornská a středomořská flora dopadaly celkem špatně, citlivé na bakteriozy a mráz. Švestky normálně problém nebývají- když nebude rok jako loni, to zmrzlo vše v plodech 18-22.4. d

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 6.4.2025 14:12

Díky, Davide. Tsunami a Pricia fakt nekvetou tak raně jako třeba Wondercot, "Thyrinthos" nebo Mayacot. Mě by zajímalo, jestli nezkoušíš něco novějšího z hlediska kvality plodů, ať už u meruněk, broskvoní, nebo švestek. Nějaký tvůj nový objev. Ani nevím, jestli máš mezi těmi všemi meruňkami nějakou svoji nejoblíbenější odrůdu.

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (575) - 49.37 (?), 6.4.2025 16:31

Jedna mrazová noc je zanami-1C to nebolo tak hrozné až na ten studený vietor čo fúka ešte dve noci prečkať a uvidíme. Všetký marhulky sú už odkvitlé až na výnimky novinky bude prvá úroda neskoré kvitnutie zahraničných odrôd tam sa tomu venujú už dávno. Majú neskoršie kvitnutie než ázijské odrody napríklad Šalach Ananasnyj. Posledné foto jablká Kanzi ešte stále majú vynikajúcu chuť.

Marhule
Marhule

host - 206.103 (?), 6.4.2025 19:42

Vidím to podobně, taky na tom makáme. některé hybridy jsou teprve ve fialovém poupěti... ale uvidíme, zda budou k jídlu smiley

host - 125.114 (?), 6.4.2025 19:57

Dobrý den, chtěl bych se dozeptat - úplně jsem nepochopil tu větu o Šalachu Ananysnyj - chtěl jste říct:

a) že Šalach Ananysnyj je příklad meruňky která má u vás pozdější (neskoršie) kvetení

b) porovnával jste později (neskoro) kvetoucí nové odrůdy s Šalachem, tedy že Šalach u vás naopak kvete brzy? (čoskoro)

V případě že b) je správně, o jaké se jedná odrůdy, které u vás takto pozdě kvetou?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz