Marhulky kvitnutie jar 2025🍑
|
|
 |
 |
host - 213.87 (?) 1.2.2025 20:00
O Borsalinu jsem taky slyšel, že už ji prý na moravě testuje, tabulkově zraje ještě dříve než Pricia, Tsunami, Mayacot nebo,,Pardubický Tyrintos"?
Velmi rané odrůdy jsou vzácné taky tím, že nevznikly běžným šlechtěním z nových pecek po opylení. Pecky velmi raných odrůd jsou prý neklíčivé. Jak to teda dělají?
Ty další odrůdy Primassi - zrání 7 dní po Pricia, Prialina - zrání 7 dní před Pricia. 
Velmi raných meruněk nemusí být ani celý velký strom, malý stromek by se dal nějak ochránit před mrazy, vymýšlím co se dá, aby bylo co nejdříve v sezoně co do huby (kromě třešní májovek) MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 1.2.2025 8:50
Tak v turecku už meruňky kvetou no ale tam už nebudou mít mrazy... jestli to je ze středomoří, nebo jihovýchodu turecka.
U nás je nalití pupenů zřejmě podle lokality. Někde byly inverze a jinde namísto toho silně fučelo. Jiné odrůdy ještě tolik růžové poupata neukazují. Vyfotil jsem ty nejraněji kvetoucí.
Na obrázku je suma teplot nad +7°C... podle těch barev někde na Valachách kolem Frýdku Místku musí mít meruňky taky v růžových poupatech. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 1.2.2025 20:00
O Borsalinu jsem taky slyšel, že už ji prý na moravě testuje, tabulkově zraje ještě dříve než Pricia, Tsunami, Mayacot nebo,,Pardubický Tyrintos"?
Velmi rané odrůdy jsou vzácné taky tím, že nevznikly běžným šlechtěním z nových pecek po opylení. Pecky velmi raných odrůd jsou prý neklíčivé. Jak to teda dělají?
Ty další odrůdy Primassi - zrání 7 dní po Pricia, Prialina - zrání 7 dní před Pricia. 
Velmi raných meruněk nemusí být ani celý velký strom, malý stromek by se dal nějak ochránit před mrazy, vymýšlím co se dá, aby bylo co nejdříve v sezoně co do huby (kromě třešní májovek) MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 1.2.2025 21:16
M.HP -Meruňky mezi rajčata se taky vejdou, nikdo by si toho ani nemusel všimnout. 
Pricia je bujně rostoucí, 1-2m tlusté pruty jsou možné. Na podzim má červené listy, jiné meruňky mají žluté, tím se odliší. Na koncích letorostů kvete později, proto raději letorosty moc nezakracovat, pokud nepřekáží. Na mon. úžeh je Pricia velmi náchylná, raději důkladně postříkat. MH
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|