Lemeda
|
|
 |
 |
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 20.8.2013 11:10
Pomalu se smiřuji s domněnkou, že se o Lemedu nejadná... některé indície tomu napovídají, a už si to i vrabci na střeše štěbetají.Jen já jsem to nechtěl slyšet, protože Lemedu nejde na trhu sehnat jen tak, je vzácnější, taky proto, že je zajimavá-odolnosti proti chorobám, a sladkosti dužiny.Barvou slupky né, ta neoslní... je bez výrazného červeného líčka.Ta moje ale kropenaté líčko má.Dobou dozrávání se od pravé Lemedy liší v posunu až hodně po VP.Nemám zatím srovnání s jinými odrůdami... snad příštím rokem.Letošní jediný plod sám od sebe nechtěl spadnout dolů, ani větříček nepomohl.Už mi tento týden došla trpělivost, když se slupka začala poněkud scvrkávat,a plod sesychat, tak jsem ho sežral... byl dobrý.Jádro v pecce bylo sladké.Bude to nějaká pozdější odrůda se sladkým jádrem.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 12.8.2013 9:12
Nechci kazit radost, ale asi to bude nějaká jiná odrůda, tady byla Lemeda letos výborná a zrála cca 15 dní před Velkopavlovickou, mám ji za velmi chutnou a spolehlivou rano meruňku. david
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 13.8.2013 21:54
No, vzhledek tomu, že jsem svouji Lemedu původem z Lednice (MZLU) sklidil kolem 10.7., tak se mi nechce věřit, že by pan Petr měl v Pardubicích totéž 25.7.Myslím si že jde o záměnu odrůd. Totéž u pana Rostislavika, ta červeň je tam výrazná, lemeda má jen tak trochu kropenatost, jinak je oranžovožlutá.Zaplodila dost, bez probírky, a v plodech v chuti nebyly rozdíly, byly výrazně aromatické a sladké. david
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 20.8.2013 11:10
Pomalu se smiřuji s domněnkou, že se o Lemedu nejadná... některé indície tomu napovídají, a už si to i vrabci na střeše štěbetají.Jen já jsem to nechtěl slyšet, protože Lemedu nejde na trhu sehnat jen tak, je vzácnější, taky proto, že je zajimavá-odolnosti proti chorobám, a sladkosti dužiny.Barvou slupky né, ta neoslní... je bez výrazného červeného líčka.Ta moje ale kropenaté líčko má.Dobou dozrávání se od pravé Lemedy liší v posunu až hodně po VP.Nemám zatím srovnání s jinými odrůdami... snad příštím rokem.Letošní jediný plod sám od sebe nechtěl spadnout dolů, ani větříček nepomohl.Už mi tento týden došla trpělivost, když se slupka začala poněkud scvrkávat,a plod sesychat, tak jsem ho sežral... byl dobrý.Jádro v pecce bylo sladké.Bude to nějaká pozdější odrůda se sladkým jádrem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |