Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na Hlučínsku 240m dozrává Leskora. K jídlu už byly první plody před týdnem, teď začíná měknout asi polovina plodů. Počasí pro zrání je dobré.

Chuťově bych charakterizoval středně zralé plody jako méně až středně sladké, po rozloupnutí meruňkově voňavé, střední šťavnatost. Na konci natrpklá neušlechtile svíravá chuť slupky. U více vyzrálých na pohmat měkkých plodů natrpklost mizí, objevuje se pikantní kořenitá chuť. yes  Takže se sklizní nespěchat! cheeky

Nevýhoda je drobné praskání plodů ve švu v této plné zralosti, loni když pršelo odtud začaly hnít. Letos z nebe ani kapka, takže paráda. Strupovitost minimální, oproti VP kde je strupovitá polovina plodů. Jinak bez postřiku. Mrazuodolnost u Leskory v květu se opakovaně potvrdila jen jako střední, možná jen o trochu lepší než mrazuvzdornost citlivé Velkopavlovické, určitě ne vysoká jako u Bergeron.

MH

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika