Farely
Přikládám foto posledních plodů, i když by meruňky na stromě vydržely ještě nějaký čas. Na omak jsou plody měkké, stále však neopadávají a i při trhání je třeba vyvinout úsilí (patrně by je neshodila ani bouřka – i když u nás už dva měsíce pořádně nezapršelo). Dužnina je měkká ale pevná, nečekejme blátivé mázdýrko, i uleželé plody spíše zavadají (sesychají) než aby se rozblajzly a shnily. Meruňky jsou chuťově jemné, nyní více výrazné, počáteční sladkost je vystřídána výraznější kyselou koncovkou. Velmi zajímavá kombinace. Plod je šťavnatý, přesto si zachovává křupavost. Tato odrůda si mne získala svou nádhernou vybarveností, odolností k chorobám, chutí a hlavně tím, jak dlouho vydrží zralá na stromě. Farely ojídáme již více jak 14 dní.