Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

"Prečo s minimálnym rizikom jarných mrazov?"  - Lebo neskore jarne mraziky su prizemneho charakteru. Ak budete mat pidistromcek na wavite, tak bude mat 2,5 -max 3m. Vsetko Vam zmrzne. Ak je velky strom, omrzne iba spodok koruny. Z hladiska monil. spaly je vacsi strom tiez lepsi - aj ked neprsi, rano byva rosa do istej vysky. Ak mate pidistromcek, bude z vacsej casti oroseny - idealne pre monil. spalu. Tlak monilie bude velmi silny a slaby pidistromcek to nevydrzi. Velky strom s kmenom cca 1,5-2m vysokym je rose vystaveny len minimalne, navyse pod nim prefukuje, teda podmienky pre spalu su ovela horsie. Silny, vitalny strom sa navyse zo slabej infekcie bude schopny spamatat.

Osetrovanie velkeho stromu nie je az taky problem, lebo strom je v dobe postreku neolisteny. Na myrobalane udrzite rezom strom do vysky 4-5 m podla odrody (tvar vreteno). Na St julien do 4m. Na wavite budete neustale bojovat s prehnanou nasadou plodov, bude nutna prebierka. Plytky korenovy system bude vyzadovat vyrazne vyssiu starostlivost o vlahu a ziviny. Budete tu potom kazdu chvilu na forum vypisovat nieco typu - stromcek mi nerastie, kde je chyba? A chyba bude prave v tom pidistromceku - raz bude stresovany vysokym pH, inokedy mu bude chybat nejaka mikro/makrozivina, potom bude stresovany suchom, inokedy mokrom,... To mate ako s malym deckom (wavit) - stale je chore, neustale ho treba obskakovat... Dospely clovek (St.J., myr.) je ale v rovnakych podmienkach samostatny, produktivny...

Wavit sa pouziva vo velkovyrobe, kde potrebuju rychlo po vysadbe dosiahnut urodu, navyse s vysokou urodou na jednotku plochy. Treba im nizke tvary, aby co najmenej museli pouzivat rebriky. Su plateni od toho, aby okolo stromov celu sezonu behali, davaju x postrekov, vyzivu na list riadenu presne podla analyz. Ked je prizemny mraz zavolaju vrtulniky alebo zapalia sviecky, prebdia celu noc. Toto je vas sen?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika