Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane 151 215, vy si vybníráte meruňky podle kritérií, kterým úplně nerozumím. Je to podobné jako byste chtěl poradit jaké květiny pěstovat - zda sněženky, pivoňky nebo chryzantémy podle toho, které je třeba nejvíc zalévat. Anebo zda zasadit jabloň Průsvitné, Vandu či Idared podle toho, které jde nejlíp utrhnout.
   Jak píše pan Jiří, všechny meruňky je třeba ošetřit proti úžehu, bez ohledu na úrodu. V horších polohách se vždycky dočkáme let, kdy nebude meruňka ani jedna, stejně jako těch letošních, kdy zaplodí všechny. 
   Hlavním důvodem, proč pěstujeme ovocné stromy, je obvykle samo ovoce, kdy ho sklidíme a co s ním. Tedy kvalita plodů a doba zrání. U ovoce platí snad nejvíc pořekadlo: "Kdo rychle dává, dvakrát dává". Rané odrůdy, i když nejsou kvalitativně nejlepší, chutnají nejlíp a je po nich největší poptávka. Sirenu neznám, i když je Bergeval sladší a chuťově výraznější, já bych z uvedeného důvodu volil Leskoru.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika