Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Skoro denně člověk prochází okolo ov.stromků, a nenapadne ho blíže zkoumat, a přemýšlet nad rozdílnými druhy pupenů v korunce meruňky, a jak se na jaře budou rozdílně vyvíjet.Znalosti nějaké jsou, a tak člověk hledá něco navíc, proto jsem hledal seriozní informace jako např. Pdfko .univerzity Brno.Požadované info člověk hledá cíleně, iniciatívně,proto si nové informace lépe vštěpí do paměti.

O rozdílných typech pupenů jsem měl nějaké informace, a přišlo mi logické, že se různé typy oček budou na jaře chovat podle toho jak byly "naprogramované".Dejme tomu, že jsou na jaře takto "naprogramované tři typy oček-květní, listové,vegetativní.Po určitém stupni zmlazení, se kterým rostlina nepočítala, bude na řez nějak reagovat.Přizpůsobí, nebo upraví program v některých pupenech.Květní pupeny ztěží přeprogramuje k tomu, aby z nich po radikálním zmlazení vyrašil vegetativní(dřevní) výhon-i kdyby byl vrcholový.

Je dobrá pravděpodobnost, že se to může stát v případě listového pupenu, ze kterého vyraší výhon.Z vegetativního (dřevního) pupenu na loňském výhonu, pokud to jsou posledních několik vrcholových vyraší na jaře výhon nový.Pokud jsou vegetativní pupeny uprostřed výhonu, vznikne postranní krátký obrost s květními pupeny.Z některých vegetativních pupenů podle toku mízy může vyrašit list, nebo vyslepnou, a vyholí větev.

Takže ano-neočekávaným zmlazením stromku prorostou listové pupeny vegetatívními výhony(šittův řez),ale nikoli květními.

U jabloňového roubu se mi taky stalo,že vrcholové očko vykvetlo.Po odštípnutí květu vrchol roubu prorostl novým výhonem.Tento způsob reakce u peckoviny nečekám.Informačně zdatný jedinec ztěží zamění vegetační očko za očko květní,které se k očkování nehodí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika