Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

„Patrně pokvete“. To je dobře. To se budu mít na co se těšit. smiley

O prorůstání nadzemní části myrobalánové podnože tu na stránkách psal vícekrát pan doktor Vysloužil. (připomínal zahrádkářům, dobře si to pamatuji) O této problematice vím. Mám s tímto vlastní zkušenost u slivoní. Ta je v podstatě dvojí.

První, na vlastním myrobalánovém kmínku (mám takto dvě slivoně). Nadzemní část myrobalánu vyžaduje nepřetržitě pravidelnou kontrolu a nejlépe vylámání rašících pupenů. Nejlépe už v zárodku. Po 2-3 letech se můj myrobalán takto v prorůstání úplně zklidnil (pod Lepoticí a Katinkou). Třeba letos jsem nenašel ani jeden rašící pupen (možná ani loni). Kontrolu i „ošetření“ dělám „pohlazením kmínku“ dlaní (jako součást svého „kochání se“). Zabere to jen pár vteřin kus/rok.

Druhá, nedaleko má (vlastně mněl) starý pán sad cca 30 „stromků“ různých odrůd švestek. Speciálně pořízené výpěstky, roubované v korunce. Na kmíncích zapletl pečlivě chráničky z pevného pletiva. Pak další péči o kmínky nepokládal za důležitou. Dnes „sad“ myrobalánových houštin. (za 5-6 let, smutné) JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika