Myslím, že mírně přeceňujete roli hardveru. Používám stejné nože jako většina účastníků na tomto fóru – nerezové nože Mikov. Brusný kámen a pastu na doleštění jsem taky koupil v ČR. U nových nástrojů používám na zabroušení i diamantový pilník z Lídlu. Nástroje desinfikuji vařící vodou nebo ohněm. U štěpování meruněk existují věci velmi důležité a málo důležité. Velmi důležité je vědět, že mi doléhají řezné plochy, pupeny jsou proti sobě a že kambium podnože a roubu má šanci na spojení (afinita, pevnost úvazku...). Je taky dost důležité ověřit si, že jsem to spojil správně. Rouby ani podnože nesmí být dehydratované. Méně důležitá je počáteční zručnost, vynikající zrak, pevná ruka, fáze Měsíce apod. Před roubováním je dobré vyzkoušet si řez na odpadním, ale zdravém, materiálu stejného druhu. Meruňka má přece jenom odlišnou strukturu než měkké dřeviny. Je tady i jedna zvláštnost. Prvé narašené pupeny jsou pouze květní. Pokud tedy použijete roub uříznutý až v březnu, má stejnou šanci na ujmutí. Ovšem nepotřebné květní pupeny se budou muset po nalití vyslepit.