Zkušenosti s křovinořezem Stenson BC 520.1

host - 218.48 (?)
3.8.2010 21:40

Kde se v dvoutaktním motoru vzal olej? Odkud teče?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 238.198 (?), 5.6.2014 11:37

Můžete mi někdo poradit, kdo prodává nebo opravuje křovinořezy STENSON BC 520? Do teď mi sloužit bezproblémově cca 4 roky, ale po pádu mi nefunguje plyn a nevím na koho se obrátit.

host - 200.27 (?), 13.6.2014 13:05

Já ho koupil přes internet tady:

Lenka Košatová, Zdislavy z Lemberka 319, 47125 Jablonné v Podještědí

telefon na ně už nemám.  Od začátku jsem měl problémy se startováním(asi špatný poměr s olejem) pak se mi olomila spojka držaku s hnací tyčí. Neodvíjí se struna. No, už mi to vic jak dva roky někde leží...

host - 218.48 (?), 3.8.2010 21:40

Kde se v dvoutaktním motoru vzal olej? Odkud teče?

host - 208.130 (?), 24.8.2010 13:04
Vydražil sem na aukru tento křovinořez z dopravou za 2135,- Před tím jsem měl Hecht, který nedokázal séct vyšší trávu bez toho aniž by se dusil o bodlácích už vůbec nemluvím. Práce sním byla utrpením až se konečně pokazil, odešela spodní převodovka, oprava prej 1500,-. Na aukru jsem z velkou nedůvěrou vydražil Stenson a čekal, trošku sem zápolil z návodem na kšandy, pak jsem to vzdal, místo kříže byly jen přez jedno rameno.Na druhý den jsem sekl ve vinohradu - to se nedá srovnat jaké orgie a radost jsem zažíval při kosení trávy. Již při polovině otáček to dělalo divy. Nepoznal jsem rozdíl mezi hustě zarostenou travou a normální. Výkon je vysoce dostačující z velkou rezervou. Již neseču trávu z odporem ale z radostí že je to brnkačka bez potu a za poloviční čas. Jediné k čemu mám výhradu po měsíci provozu jsou volnější rukojeti, které se trochu vyklají i přes dobré utažení, ale možná je to úmysl kvůli vibracím.

host - 245.232 (?), 25.8.2010 6:07

dobrý den pán od Stensonu. Vidím, že Vám se páči technika z čínskej republiky a máte stále nový krovinorez. Neviem, či ste skusil pracovať s dobrým výrobcom napr. STIIHL, kde by ste si vybral kvalitný stroj ktorý je už očistený od rôznych problémoch voči čínskej produkcie.

Velmi nízka cena krovinorezu predstavuje i velmi nízku kvalitu materialu v technike motoru, odpruženia a nakoniec i životnosti a prakticky i servisu, tieto stroje končia pomerne rýchlo svoju službu.

Sú majitelia, čo majú krovinorez i viac ako 15 rokov a spokojne kosia, no v počiatku investovali do kvaltného krovinorezu.

host - 139.251 (?), 3.9.2010 15:29
dobry den vyrobce Stihl jsem mel odesel celkem trikrat zadreny motor behem jednoho roku a pilu mam husqvarnu uz 13 let a jede bez problemu ted jdem koupil krovinorez jak rikate cinana ac jsem zpokojeny za tuto cenu zpokojenost

host - 239.112 (?), 3.9.2010 19:06

Ze zvědavosti jsem si tento stroj našel na internetu u jednoho prodejce za 3.199 Kč. Skutečně ani zadarmo bych to nechtěl.Už od pohledu. A to nejsem moc náročný. Ještě je tam napsáno pro "profesionála". Pouzdro úhlového převodu červené - asi plast. I vysmívaný OleoMac ho má z kovu.Na těch 100 m2 by mohl stačit i několik let provozu. Je s podivem, za jakou cenu dokáží v Číně vyrobit stroj prý o objemu 52,5 cm3, a to prodejce má na tom ještě marži, cena dopravy z Číny...

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 3.9.2010 20:17

Snažil jsem se několikrát dříve vysvětlit, že takové "přístroje " jsou nekvalitní a velmi poruchové. Mnoho majitelů to ani nepřizná, neboť se nechtějí ztrapnit před kamarády, že něco takového mají a řeší závady a reklamace. Ale nyní jsem už nabyl dojmu, že je dost informací, nejen zde, ale i jinde a nemá už žádný význam se snažit poradit a vysvětlovat rozdíly. Kdo to má v hlavě, tak to koupí i kdyby se to před ním sousedovi rozpadlo. Takže bych doporučil, pokud máte takový přístroj, tak jej využívejte, zejména v záruce, aby se včas projevily závady a nekvalitní zpracování, materiály. Už to zde někdo uvedl, že na těch pár metrů to stačí. To je pravda, ale tím se majitel dostane do situace, že se závada projeví až po záruce. Možná to vzhledem k ceně neřeší, ale každý má jiné nároky a jiné představy o tom, co používá k práci. Proto, co si kdo koupí, to má a s tím musí dělat.  

host - 77.141 (?), 13.9.2010 13:42

Nemůžu souhlasit s tímto názorem. Tento křovinořez je vyroben v Číně, ale to nakonec i naprostá většina jiných značkových produktů. Vlastním Stenson BC 520 již půl roku a sekám pravidelně pozemek o výměře cca 1500m2. Zatím bez jediné závady. Jen je třeba pravidelná údržba -  promazávat převodovku (je kovová v kovovém pouzdře), kvalitní olej do benzinu. Výkon motoru naprosto dostačující, pravidelný chod a kvalita použitých materiálů bez rozdílu od mého již dosloužilého značkového křoviňáku.  Pro zahrádkáře a chataře vynikající poměr výkon/cena.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.215 (?), 13.9.2010 15:20
Pouze spokojenost Vám zatím věřím, jinak nesrovnávejte s výrobou pro značky. Ty si kvalitu ohlídají, mají svoje technologie a pouze je to o vstupních nákladech. Dost často jsem se u podobných značek setkal s tím, že velká chvála se rychle změnila na nadávky a nespokojenost.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz