Zapalování Ducati
|
|
|
|
|
 |
 |
|
jirka_tc - (1) - 253.67 (?), 13.5.2009 15:53, zobrazeno: 27293x
Prosím o informaci, zda někdo neví ohmickou hodnotu cívky, která se nachází v magnetu u bezkontaktního zapalování DUCATI.Jedná se zařízení RUSTICA AGM1 s motorem JIKOV (tuším 1454).Pokud by byl někdo tak hodný, lze to změřit takto : odpojit zelený vodič, který jde do zapalování (z druhé strany je vyveden kabel ke svíčce) a tento vodič měřit proti kostře..Dík
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 194.26 (?), 13.5.2009 21:06
Nechci nijak omezovat tazatele v bádání a ani neznám podrobně zapalování Ducato z motoru Jikov, ale asi se nebude systémově lišit od zapalování z mot. pil. Je to vlastně indukční cívka, kterou ovládá integrovaný obvod zalitý v kostce, ovládaný jediným kontaktem který je určen k přerušení funkce zapalování a to spojením na kostru. Tento kontakt je stavěný na napětí 0Voltů (připojen na kostru) a nulový proud (kontakt rozpojen). Vezmeme li ohmmetr a to obvzlášť starší výroby, připojíme na kostru a kontakt, pouštíme do integrovaného obvodu napětí a proud z baterie měřáku. Někteří lidé dokonce do kontaktu pouští 12V a tím zkouší zda zapalko dává jiskru. Minimálně 90% obsluhy si takto zapalování zničí sama. Na zkoušku zapalka se používá zkoušečka k tomu určená, ale postačí i zkouška na motorové pile. Je potřeba si uvědomit, že jiskra z bezkontaktního zapalování je na přímém slunci velmi špatně vidět.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.172 (?), 14.5.2009 11:31
Potřebuji změřit odpor cívky, která je v magnetu (zdroj proudu), nikoliv měřit vstupní obvod do samotného zapalování.Mám podezření na mezizávitový zkrat neboť měřím odpor cívky 160 ohmů, což se mi zdá vzhledem k použitému drátu (zřejmě méně než 0,1 mm), málo.Mám cívku vyndanou, ale pro ochotné prosím měření provést tak, že se odpojí zelený vodič, který jde do zapalování (druhý je chcípák a jde na řídítka) a jednu šňůru od ohmetru připojit na tento vodič a druhou na kostru..
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.172 (?), 14.5.2009 12:33
Mohu se zeptat, zda by nebyla zmíněná cívka k prodeji?Ptám se na základě toho, že ji máte mimo motor..
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.133 (?), 3.6.2012 13:59
Dobrý den,
Také bych potřeboval vědět, jaký je skutečný odpor cívky. Moje má 160 ohm. Tudíž nevím, zda je v háji zapalování elektronické, nebo cívka.
Viktor
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.133 (?), 3.6.2012 19:48
Je to k motoru Jikov. Před chvílí jsem hovořil s jedním z opravářů ze servisu husqarna. Říkal, že minulý týden tam měli na opravě jeden Jikov s tímto zapalováním a řešili to výměnou za klasické zapalování s kladívkem. Že neví jak zjistit, která z těch dvou částí, cívka nebo elektronika, je špatná.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|