Zahradni traktory



host - 69.238 (?)
5.12.2011 14:16

Já si vybral zahradní traktor Yard man HN5185. Sehnal jsem ho tam o 13 tisíc levněji než v prodejně u nás.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 11.107 (?), 7.2.2011 18:57

K tomu rozpadlému skeletu, Řešil někdo někdy jeho čištění a údržbu vůbec? Nebo z toho na jaže odpadávalo to, co se tam do podzimu udrželo. Toto byl podle mne hlavní důvod rozpadu sečení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 109.57 (?), 8.2.2011 14:02

Nebojte se řešil. Jsou to celkem šikovní chlapíci a nejsou rozhodně z těch co sekají dokud to ještě jede a když přestane- hurá máme padla. Po šichtě se pravidelně čistí a většinu oprav si dělali sami, mimo motor. Škoda že je město rozpustilo a seká teď firma (jednalo se o služby města). vypozorovali, že když se vyhazovací tunel natře ráno (čistý suchý) naftou tak se tak nepřicpává. Prostě ani ta plošina není na věky věků a jak sem psal v předchozím příspěvku takového nasazení snad 99% domácích zahradních traktorů nikdy nezažije (hlavě s těmi řetězy pohozenými v trávě). Každou zimu nová náplň v převodovce a traktor na špalky a měnili co se jen trošku nezdálo, když sem tam jednou v zimě přijel málem sem ten traktor nepoznal jak byl rozebraný a očištěné díly se válely všude kolem.

U Seca jsou báječné ceny dílů, pořizovací ceny traktorů se pohybují celkem vysoko na úrovni Husky a víc, ale takové nasazení konkrétně téhle firmy by husky jednoduše nedaly. Myslím že co do robustnosti je SECO hodně vysoko, dál už jsou až komunály Iseki a to už je taky o úplně jiných penězích.

A co se týče manuálu v. hydro tak za mě jednoznačně hydrostatická převodovka. Pořádné- tuffky K46 nebo K62, když už.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 8.2.2011 15:24

Když jste nakousl ty TUF TORQ, ale třeba i HYDROGEAR, snad ani jeden nemá v ČR nějakého zástupce. K opravě těch převodovek se kupují sety dílů, jako třeba čerpadlo, nebo hydromotor, nejblíž je snad v Itálii a není mě jasný, jak to ti "naši servisy" dělají? Vymění prostě celou převodovku? To je přece škoda a když někdo pravidelně mění olej v převodovce musí ji rozpůlit neb výpustného šroubu nemaje, taky by se měl měnit fitr uvnitř převodovky a není ani řešení obrátit převodovku nalévacím otvorem dolů, protože se zvednou odedna nečistoty a ty je třeba dostat ven z převodovky, jinak se velice rychle vydře zpravidla pětipístkové čerpadlo a je po ježdění. I při rozdělání na ponku je dobré vše "protáhnout" micím stolem ať to celé úsilí k něčemu je. Já jsem se, pro jeho jednoduchost, zhlédl ve variátoru a kromě pár jehlových ložisek snad není, co by se opotřebovalo. Klíňák, to je fakt.  A chování traktůrku při ovládání rychlsti pojezdu je podobné hydru. Plus z konstrukce vyplývající možnost temtomatu. Navíc je na přejezdy suveréně nejrychlejší. Ale jasně, není to priorita ani formule.
Ještě k tomu tempomatu- ten by měl být u strojů s hydrostatickou převodovkou v základní výbavě. Většina má rovnou zahradu jak to šlo a udržet nohou konstantní rychlost není zase tak banální jak by se zdálo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 239.112 (?), 9.2.2011 17:52

Máte pravdu. I já jsem si při sekání v létě několikrát vzpomněl na tempomat. To jediné mi na mém traktorku chybí. A chybí i kolegovi na traktorku jiné značky. Oba však mám e motory i převodovky od téže firmy. Takže spíše rozhoduje cena a blízkost servisu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.166 (?), 8.2.2011 15:34
Ano ano, vcelku s Vámi souhlasím jen jste vlastně informoval profesionálnímy zkušenostmi tazatele který chce traktor k neprofi práci a pokud postavíte běžné značky traktorů vedle sebe tak se liší čím? Vlastně ničím krom ceny za kolikrát zbytečné doplnky, motory vesměs od stejné fyrmy, převodovky jakby smet a na takové to domácí žvýkaní... soused má nový traktor za cca60000 já starý za 20000 a nikdo z kolemjdoucích nepozná co je čím sekané, jinak hydro je dobré do chvíle než přestane fungovat pak je to ranec
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 109.57 (?), 10.2.2011 12:55

Co se týče oprav hydra tak to řešíme přes Jičín a SECO, ale to jen ta jejich traktory. No jelikož nemám jen profi zákazníky tak přesto řešíme závady (mnohem méně závažné) i na ostatních strojích. Traktory do naší nabídky vybíráme a doporučujeme jen to co má trošku logiku a není problém ani po letech díly zakoupit pomalu kdekoli v republice. Jak sem už psal nejednou v příspěvcích výše, ne každý je tak zručný a má takové možnosti jako vy např přizpůsobit si hřídele s US normou na u nás běžně dostupná ložiska apod. Setkávám se denně s lidmi co jim přišel leták z marketů že stroj motor B&S... akce/doprodej z X na x a bla bla bla a pak chodí loudit o rady jak to má vlastně složit, později jak s něco vysype neví co s tím. O tom že ten stroj vlastně nikdo nezkontroloval jestli je sestaven správně nemluvě. Ušetřili deset tisíc v supr akci a vyhodili padesát, šedesát tisíc za nějakou plečku kterou sem někdo dovezl, řeší na ní dva roky záruční opravu a pak bohužel. Proto říkám traktor není strunka za tři kila z Peny, ale složitý stroj a je mnohem příjemnější koupit od dealera který se o vás v případě čehokoli postará. Ať to jsou ulítlé spojovačky, čidla popř porušení izolace na el instalaci, výměna řemenic, výměna spojky, seřízení ventilů... to jsou věci které řešíme dnes a denně na neprofesinálních traktorech. všimněte si problémy s hydropřevodovkami tam nejsou. Ty jsme řešili dvakrát, jednou výměnou hydromotoru (oprava 5tis) a podruhé přetěsnění kvůli úniku oleje, asi máme taky štěstí že jsme zatím nenarazili na nic závažnějšího.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 10.2.2011 13:43

No a jak řešíte ostatní hydra, teda oni jsou skoro všude stejná TUFF TORQ a buď bez uzávěrky K46 nebo s uzávěrkou K 62. To, že to pošlete výrobci, tak servis nic moc. Snad kromě záruky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.207 (?), 10.2.2011 20:47

Děláme to sami, ale díly bereme z Jičína ze Seca. Omlouvám se za neúplnost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.166 (?), 11.2.2011 9:51
Nic Vám nevytýkám, je to prostě jako s jakým koliv jiným nářadím, kdo jak má nabitou peněženku a kolikrát se ani nepřemýšlí o poměru cena -využití, co se týká mé zručnosti nebo dostupnosti tak o tom to není, jak jsem psal (asi jste si nevšiml) tak US ložiska jsou celkem dostupné ale mě odradila jejich cena a o poruchovosti (částečné nefunkčnosti) převodovek jsem se dočetl jen o hydrech, že by někomu nefungovala mechanika jsem zde snad ještě nečetl, píšete zde o nějakých dovezených plečkách ale jak jsem psal již dříve všechny dostupné traktory mají stejné motory i převodovky-2-3 svět.fy. a to ostatní je vždy něčím nahraditelné, proto jsou i zde tyto stránky aby se vyměnovaly nabyté zkušenosti s různou technikou a nemuselo se kolikrát platit přemrštěné ceny za banální opravy v servisech, tím nijak neznehodnocuji Váš servis, určitě bych asi jako firma využívajicí traktor od jara do podzimu každý den od rána do večera využíval Vašich rad a servisu ale při soukromém využití mnozí majitele nenatočí tolik mth.za 10let co firma za 1 rok tudíš i proto ta úměra k ceně traktoru a jeho opotřebení
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 69.238 (?), 5.12.2011 14:16

Já si vybral zahradní traktor Yard man HN5185. Sehnal jsem ho tam o 13 tisíc levněji než v prodejně u nás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika