Zahradni traktor Top nebo pomer vykon/cena

host - 19.98 (?)
12.2.2013 14:26

Jenom pro zajímavost - mohl byste připsat model JD který Vašemu sousedovi dokáže nabouchat koš do plna? Děkuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 19.98 (?), 12.2.2013 14:26

Jenom pro zajímavost - mohl byste připsat model JD který Vašemu sousedovi dokáže nabouchat koš do plna? Děkuji.

host - 216.17 (?), 13.2.2013 0:00
Ten model byl tehdy jenom jeden se zadním košem, stál kolem 140000,- na netu na to bylo i video, ale hlavní výhodu dnes vidím v tom, že soused nezná ucpání tunelu a o tom to je.Myslím, že honda to dotáhla o něco dál, má lepší ergonomii žacího ústrojí pro sekáni(není placaté, ale hlubší jako u stiga parku),vzdušný vír a tím podtlak zvyšuji "ventiĺátorky" a zvýšenou prašnost za sucha eliminuje sukně na koši.Ovládání hondy bylo nejpřirozenější s vynikajícíma výsledkama i při mulčováni.

host - 19.98 (?), 13.2.2013 14:33

Děkuji. Ucpání tunelu u JD se tu obsáhle probíralo a je zcela běžné, proto mě to zajímá.JD vyrábí JD s tubínou v tunelu, ta se ale také zalepuje trávou a levnější modely JD prodávané na našem trhu nevyrábí JD.Mají jen jeho barvy a nálepky. Asi záleží na druhu sekané trávy sousedem.

O Hondě žádná diskuse, v dané cenové kategorii nemá konkurenci, což zde někteří těžce nesou.Prostě nejvíce propracovaný stroj v mnoha parametrech a jako celek potom jasná volba. Ale pochopitelně i na ní najdete řadu kompromisních řešení a záležitostí, které by se daly zlepšit. Je jich ale asi ze všech konkurentů nejméně.To ale záleží na vkusu každého, podle jakých kriterií vybírá. Už jsem zvědavý na naprosto nové modely Honda 2013. Měly by být více než zajímavé.

host - 210.73 (?), 14.2.2013 1:07
Pokud jsem měl tehdy správné info, tak turbína u jd není v tunelu jako takovém, jen pomáhá zvýšit proudění vzduchu tunelem a nepřichází do styku s travní hmotou.A cena se odvíjela stejně jako u iseki dle aktuálniho kurzu eura, byla pevná jen v době objednání, možná je to dnes jinak, ale i tehdy šlo s konečnou cenou čarovat.Honda má mít nové modely?Už se těším.Jen aby to nebyly nějaké osekané dostupnější varianty, šetří se všude.Co mi jen u hondy chybělo, byla nemožnost volby gxv motoru s uzčím záběrem sečení, ale dnes vím, že to není podstatné, více jak 100mth/rok nenalítám a to včetně přilepšeníčka asi 5ha na kšeft.

host - 210.73 (?), 14.2.2013 2:14
Ještě k těm jd-soused si s ním nahradil sekačku a je velmi spokojen, má to na parkovou úpravu.A ještě jsem si vzpoměl na jednoho maníka, který vyměnil dvouletou wisconsin rivieru taky za jd a jakožto notorický stěžovatel si kupodivu nestěžoval, ale chválil.Tak nevím, ale pokud se seká to co má, a k čemu je určen, tak byla spokojenost, což nemůžu tvrdit jako bývalý majitel o hq, která neměla o sběru ani páru, tak jsem se aspoň naučil mulčovat, a kdyby měla konkurence schopné díly, tak je doma dodnes, takto vydržela doma jen jednu sezónu, vše zlé je k něčemu dobré, proto jsem přešel plynuje při výběru k rideru a další traktor bude min. honda.

host - 19.98 (?), 14.2.2013 20:35

Tak na parkovou úpravu JD použitelný bude. V našich končinách je ale třeba stroje schopného sbírat přerostlou i vlhkou trávu s listím apod.

Když si na lepší modely JD sednete tak prostě padnou i s ovládáním jako ulité. To nic nemění na tom, že jich většina prostě nesbírá. To samé jako HQ. A ta turbína se nijak zvlášť neosvědčila.S trávou se teoreticky potkávat neměla ale praxe je jiná.

Nová Honda 2013 už je jistě na cestě, doufejme,že se nám tu prodejci včas pochlubí.Nechci tu zveřejňovat nic, co nevypustí nejprve oni sami, bude to zajímavé. Šetření se tam projeví tím způsobem, že budou zlepšení dávkovat po kouskách a nevymakají k dokonalosti všechno, co by za to stálo.Nechají si (jak je dnes zvykem) zase něco na příště.

I tak asi zůstanou jejich stroje na špici vývoje hlavně svými šikovnými nápady uvedenými do praxe a doufejme pořád poctivým dílenským zpracováním.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz