Zahradní traktor nebo raider? 2000m2

host - 97.14 (?)
11.6.2009 17:03

Tak odpověď od 86.78 se mi zdá poněkud zmatená.Musíme rozlišovat rider s předním sečením a tzv. minirider se sečením mezi koly.Taktéž traktory od 90cm do 135cm, tím pádem zdůvodnění pro daný typ není na místě.Na tuto plochu by stačil minirider se sečením mezi koly, ale vzhledem ke kopcovitosti by nebyl od věci rider 4x4,ale je to o penězích, každopádně levnější než traktor s uzávěrkou.Např. dobrý internetový prodejce je na HQ p.Křapáček od Prahy-dobrý ceny, jednání,obchodní zázemí, oficiální dealer.Za deště stejně sekat nebudete, ikdyž se s tím spousta lidí zabývá?!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 146.238 (?), 3.6.2009 20:03, zobrazeno: 15299x
Dobrý den, už několika-desáté téma. Výběr zahradního traktoru. Mám zahradu o cca 2000 m2. 10 let sekám rotační sekačkou s pojezdem, ale je to čím dál horší. Takže si chci pořídit nějaké vozítko. Nevím jestli zahradní traktor nebo by stačil raider. Nicméně se v tom nevyznám a zde čekám spasení a odborné rady. Čeho se bojím, na některých místech má svah sklon 30 stupňů. Ale je jich jen pár, těch míst. Tak nevím co s tím dělat (sekat jen nahoru a dolů nebo tato místa dosekávat obyčejnou sekačkou). P.S.: Neznáte dobrého internetového prodejce zahradní techniky? Děkuji všem za každou připomínku a radu!

host - 86.78 (?), 8.6.2009 21:48

Pro plochu Vašeho pozemku lze využít jak raider, tak i traktor/tedy raider určitě stačí/

Raider je operativnější, dostane se do míst, kde traktor nemůže, na druhou stranu sklon pozemku nad 10 st.může být problém.Taktéž otázka parkování je důležitá-raider projede dveřmi šíře 90 cm, traktor potřebuje min.110 cm.

Traktor má širší záběr sečení-časová úspora, taktéž lze použít i pro jiné činnosti, raider v silnějším provedení taktéž může sloužit jako tahač, nutno ale

instalovat závěsné zařízení.V neposlední řadě otázka finanční-pokud budete kupovat raider doporučuji stratování na klíč + hydraulickou převodovku, což nákup oproti traktoru prodraží.

host - 126.103 (?), 10.6.2009 22:23

vazeny pane podle toho co tu pisete tak ych asi sel do traktotku s uzaverkou protoze svah 30 stupnu je v mokrem pocasi dost velky. mohu radit z vlastnich zkusenosti mam karsit ten nejsilnejsi s uzaverkou a jsem velice spokojen taham i drevo s lesa dam tady i foto ale musi mit zatez v zadu 80 a ve predu 30 trochu jsem ho vyztuzil a dobry cetl jsem tu v nejakem clanku ze nelze mulcovat travu 80cm ale mohu rici ze pokud je traktor dostatecne silny tak v pohode i dokonce ostruziny tak hlavne nekupujte ty o neco levnejsi coby krasne tvarici se trakturky ale radej priplatit a kdo ma zkusenosti s karsitem neo jinymi traktory tak piste dorych rad nikdy neni dost

honza

host - 97.14 (?), 11.6.2009 17:03

Tak odpověď od 86.78 se mi zdá poněkud zmatená.Musíme rozlišovat rider s předním sečením a tzv. minirider se sečením mezi koly.Taktéž traktory od 90cm do 135cm, tím pádem zdůvodnění pro daný typ není na místě.Na tuto plochu by stačil minirider se sečením mezi koly, ale vzhledem ke kopcovitosti by nebyl od věci rider 4x4,ale je to o penězích, každopádně levnější než traktor s uzávěrkou.Např. dobrý internetový prodejce je na HQ p.Křapáček od Prahy-dobrý ceny, jednání,obchodní zázemí, oficiální dealer.Za deště stejně sekat nebudete, ikdyž se s tím spousta lidí zabývá?!

host - 245.30 (?), 15.6.2009 23:06

Pánové na 2000 m2 Vám bohatě stačí kosa a nemusíte ji ani moc klepat,  takový pozemek Vám poseču mezi sečením a pitím piva. Říkate že sečete rotačkou s pojezdem už 10 let, ale jakou,  jaký záběr a jaký výkon?.Co je čím dál horší? Tráva? Je asi víc zelená než před 10 lety? V úvahu bych vzal jen Váš věk, jestli už trochu přesluhujete tak je potřeba si k tomu sednout.ale jinak jsou to na tak obrovský pozemek vyhozený peníze.

host - 3.215 (?), 18.11.2011 14:13

Budu kupovat minirider a rozhoduju se mezi MTD a Dolmarem. Co je podle vas lepsi. Dekuji za informace.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz