Zadřené ložiska v křoviňáku

host - 121.6 (?) 
30.7.2010 20:24

Hmm, to jo... meditovat teď o oleji je na prd... Navic, jak už jsem říkal, pokud jde o kvalitu směsi, vždycky byla určitě OK.

Nicméně... nový motor Blue Bird M47 dovozce nedodává, pouze ND. Takže jsem se díval nakonec i na tu Hondu GX35. Připojvací rozměry vypadají, že jsou shodné. Zítra proměřím ještě buben odstředivé spojky, jelikož jsem štangli nechal na chalupě.

Napadá někoho nějaký důvod proč by neměl jít použít?

Dík J.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.73 (?), 30.7.2010 21:38
Toto bych dobře zvážil. Je to jako do ojetého auta koupit nový motor. Zjistěte si převodový poměr úhlového převodu. Je to změna 2T za 4T a ten má nižší otáčky.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.63 (?), 30.7.2010 23:17
Jestli bude zbytek krovinorezu v poradku, tak si tu Hondu kupte. Take jsem nahradil dvoutakt Hondou. Stejny vykon, ale vyšší a vyrovnanější kroutící moment. Spojka i rozteč šroubů sedly. Myslim, ze nekteri vyrobci maji jakysi standard pro rozmery. R.

host - 32.194 (?), 15.10.2010 11:47

Takže to sice trochu trvalo, ale nakonec to dopadlo tak, že ojnice se udělala nová, motor se složil a šlape. Samozřejmě, zůstává otázka životnosti, to ukáže až čas. Momentálně nepozoruji změnu ve výkonu apod. Trošku byla maturita určit přesnou délku ojnice, jelikož původní byla deformovaná. Nová ojnice je stejně jako původní cementována a povrchově kalená (oka pro čepy), zbytek byl před cementací chráněn měděným povlakem. Pohledem identická jako původní. Takže jdu sekat :o) J.

host - 187.137 (?), 11.5.2014 11:10

Mám křovinořez M47 od roku 2005,dostává dost zabrat v lese,2x do roka mažu převodku a vyčistim filtr, jinak nic, je tam i původní svíčka, nic jsem neměnil, jenom vyžínací hlava opotřebováním3kusy, mám i hlavu s řetízky na nálety, já jsem spokojen.Zdeněk.

host - 144.62 (?), 6.6.2014 12:58

Náhodou jsem zde narazil na to co jsem tu svého času psal o zničené ojnici. Jak jsem uvedl výše, ojnice se vyrobila nová za pomoci šikevného kutila a křoviňák od té doby slouží stále až dodnes. 4 další roky.

host - 219.41 (?), 6.6.2014 20:53
Nechcete mi toho šikovného kutila půjčit? Mám doma stigu a husku které obě drhnou v ojničním čepu a je mi je lito vyhodit. Prý by se to muselo rozlisovat ale na to nejsou lidi :-<

host - 144.62 (?), 10.6.2014 12:30

Což o to, mě by to bylo jedno, ale nevím jak by se na to díval dotyčný (tchán), že ho půjčuju jak nevolníka :o))

Pokud ale pouze drhnou a ojnice je v pořádku, tak by mělo snad stačit pouze vyměnit ojniční ložisko. Pokud je to ložisko u pístu, tak by to mělo být relativně snadné. V pístu jsou dvě segrovky aby čep nevypadl. Pokud je to ložisko na klice, tak to se opravdu musí klika rozlisovat... ale taky to jde.

Ložiska o toho mojeho křoviňáku byla standard (tuším jehlové s kovovou klecí), běžně k sehnání v obchodě s ložisky.

Drbačka byla spíše ta výroba nové ojnice (především určit její správnou délku protože spodní oko bylo úplně deformované), ale jelikož je na důchodě tak se bavil...

host - 219.41 (?), 6.6.2014 20:47
Nevím odkud jste ale jestli chcete zkusit hledat náhradní dil - klikovku, tak se mrkněte na polské aukro ALLEGRO.PL až jsem se divil kolik různých klikovek se tam dá splašit. Myslím že se to do vyhledávače píše jako VAL KORBOWY Poláci prominou jestli jsem to nějak zkomolil.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz