Weibang WB 486 SB Alu
|
|
 |
 |
host - 58.160 (?) 2.9.2009 16:10
Pro pořádné naplnění koše je zapotřebí, aby sekací korpus byl co nejhlubší. Nejlépe to mají vyřešeno Italové, kteří sekačky opravdu umí. Docela se divím, že Hecht špatně sbírá, protože se vyrábí v Itálii ve společnosti Marina systems s.r.l.; ve většině případů je sbě r italů vyřešen jednoduše : okřídlený nůž High Lift, široké vyhazovací okno do koše a hluboký korpus sekačky. Je teda pravda, že ono unést nabouchaný koš se 70 litry trávy není žádnej šlágr. Ta váha je pak pěkně znát, přesně tohle dělá moje IBEA- bouchá koš jako kdyby tam byl nějaký lis. Koš je látkový a naplní se až do vyhazovacího otvoru. Mulčovací nože tak dobře nesbírají, většinou se sekačka zahltí buď vysokou nebo přerostlou travní hmotou. Není totiž schopen vytvořit takový proud vzduchu, svoji roli tam zas hraje natvarování korpusu žací komory. Jo dnes je trh naplněn nejrůznějšími výrobky, ale já jako odborník radím jedno - nekupovat sekačky s čínskými motory (Vega, Hecht, ABG, MTD...) až tedy na jednu výjimku- sekačky Raser od firmy GGP, prodávané v Mountfieldu. Zatím jsem na tyto motory neslyšel jedinou stížnost (vyrábí je firma SUMEC přímo pro GGP, který si kontroluje jejich kvalitu).
Motory Honda a Briggs jsou osvědčené - jednoduchá údržba a solidní životnost. U Briggsů může občas zlobit karbec u starších sekaček, většinou se jedná o zpuchřelou membránu, která se vyskytuje do modelů 550 Series. Výšší řady jsou osazeny karbecem plovákovým. Hondy GCV-GSV trpí na nekvalitní benzíny, které způsobují napalování úsad na dříku sacího ventilu, který se přidře. Opravu nelze řešit jen zaklepnutím ventilu zpět. Aby motor vydržel, je potřeba jej rozebrat a závadu důsledně opravit, a potom změnit benzín - přejít k lepší pumpě.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 58.160 (?), 2.9.2009 16:10
Pro pořádné naplnění koše je zapotřebí, aby sekací korpus byl co nejhlubší. Nejlépe to mají vyřešeno Italové, kteří sekačky opravdu umí. Docela se divím, že Hecht špatně sbírá, protože se vyrábí v Itálii ve společnosti Marina systems s.r.l.; ve většině případů je sbě r italů vyřešen jednoduše : okřídlený nůž High Lift, široké vyhazovací okno do koše a hluboký korpus sekačky. Je teda pravda, že ono unést nabouchaný koš se 70 litry trávy není žádnej šlágr. Ta váha je pak pěkně znát, přesně tohle dělá moje IBEA- bouchá koš jako kdyby tam byl nějaký lis. Koš je látkový a naplní se až do vyhazovacího otvoru. Mulčovací nože tak dobře nesbírají, většinou se sekačka zahltí buď vysokou nebo přerostlou travní hmotou. Není totiž schopen vytvořit takový proud vzduchu, svoji roli tam zas hraje natvarování korpusu žací komory. Jo dnes je trh naplněn nejrůznějšími výrobky, ale já jako odborník radím jedno - nekupovat sekačky s čínskými motory (Vega, Hecht, ABG, MTD...) až tedy na jednu výjimku- sekačky Raser od firmy GGP, prodávané v Mountfieldu. Zatím jsem na tyto motory neslyšel jedinou stížnost (vyrábí je firma SUMEC přímo pro GGP, který si kontroluje jejich kvalitu).
Motory Honda a Briggs jsou osvědčené - jednoduchá údržba a solidní životnost. U Briggsů může občas zlobit karbec u starších sekaček, většinou se jedná o zpuchřelou membránu, která se vyskytuje do modelů 550 Series. Výšší řady jsou osazeny karbecem plovákovým. Hondy GCV-GSV trpí na nekvalitní benzíny, které způsobují napalování úsad na dříku sacího ventilu, který se přidře. Opravu nelze řešit jen zaklepnutím ventilu zpět. Aby motor vydržel, je potřeba jej rozebrat a závadu důsledně opravit, a potom změnit benzín - přejít k lepší pumpě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Roxteedy - Stříbrný Zahrádkář (143) - 199.2 (?), 3.9.2009 0:48
Díky - čínský motor mi rozmluvili při koupi té Hechtky. A jsem za to rád. Briks je opravdu dobrej a spolehlivej.
Dneska mi servisák řekl, že do Hechtek dávají nože co můžou za horší sběr. Objedná mi prý za cca 3 kila nějaký lepší. tak poreferuju.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 194.33 (?), 28.4.2010 22:03
Reaguji na doporuceni nekupovat cinsky motor. Mam sekacku Vega s 5HP motorem a po 2 sezonach pri frekvenci sekani asi po 3 tydnech (pozemek 1200m) neni s timto motorem nejmensi problem, vzdy chyta na 1 zatach a bezi dokud nedojde benzin. Sekacka ale spatne plni kos (asi do poloviny). Myslim, ze je to uchycenim kose, planuji nyni po zaruce prodlouzit uchyty kose, aby dne kose nebylo do kopce a pri jizde se trava nesetrasala dolu, az ucpe vyfuk.otvor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.219 (?), 29.4.2010 6:13
U Vegy je problém v nízkých otáčkách - kvůli hlučnosti jsou nastaveny nízko. Měl jsem ten samý problém a v servisu zvýšili otáčky a koš se nyní plní parádně. Je však faktem, že se úměrně s otáčkami zvýší rychlost pojezdu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 194.33 (?), 29.4.2010 10:08
Nevite, kde se otacky pridavaji (konkretní nastavení karburatoru)? Jak mate pri naplneni kose plast.dno - je rovnobezne se zemi nebo je mirne sklopeno smerem k sekacce? Ja ho mam sklopeno a tam si myslim ze je problem a trava v kosi se sesouva k vyfuk. otvoru,
|
|
 |
|
 |
 |
|
andy.wise - Zlatý Zahrádkář (585) - 196.253 (?), 29.4.2010 10:12
Dno každého koše sekačky je kloněno od sekačky nahoru, jinak byste jej při zatáčení, tedy na zadních, za chvíli prodřel.
To ale nemá na funkci vliv. Pokud sekačka normálně hází, plní koš odzadu, nikoliv za vstupní otvor. Problém je v noži nebo v konstrukci.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.219 (?), 29.4.2010 13:24
Otáčky se na Vega přidávají přihnutím nějaké páčky - dělal mi to mechanik za pomocí otáčkoměru. Jinak tento motor můj mechanik považuje za výborný, má prý klasická ložiska, litinovou vložku válce - snad kopie starší Hondy. Samozřejmě se u Číňanů vyskytuje větší zmetkovitost, ale to se projeví většinou v záruce. P.G.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.219 (?), 29.4.2010 14:47
Je faktem, že je koš u Vegy nakloněn více, než bývá obvyklé. I pojezd je takový nějaký divný, je poznat, že stojí 5,5 tis. Kč. Chvíli jsem s ní sekal, pak předal švagrovi a koupil za 10 tis. IBEA 4727. Bylo to jako přesedlat z Favoritu do Superba. P.G.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.242 (?), 19.5.2010 10:19
Weibang je čistokrevná čína. To má s Atwerpy společného jen to, že je tam sklad pro Evropu. Nebo si někde snad myslí, že by Evropan dal svojí sekačce čínské jméno aby se lépe prodávala:-)))
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.242 (?), 19.5.2010 12:49
Měl jsem také sekačku Vega s 5HP motorem a musel jsem ji dát pryč. Stále zlobil pojezd a už mne to nebavilo reklamovat a dohadovat se. Zato sbírala v pohodě.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|