Vyžínač MTD 700 - seřízení karburátoru?

host - 0.234 (?)
4.5.2008 21:01

Ahoj,

máš pravdu, podle mých zkušeností je karburátor skutečně seřízen na chudou směs. Tebou popisovaný šroub pouze nastavuje volnoběh (škrtící klapka).

K problému dojde v okamžiku, kdy natankuješ horší benzín (méně než 95BA, tzn. Natural 91 nebo dokonce olovnatý Speciál) - to se projeví naplno. Po tomto "šetřícím" nákupu se dostaví popisovaný problém.

Pokud hodláš provozovat motor na tento benzín, musíš přenastavit vzdušník na karburátoru. Je to ten podivný šroub s kulatou, z boku seříznutou hlavou (nikoli s drážkou pro šroubovák) svchu na karburátoru. Žádný speciální nástroj není potřeba (vyráběl jsem jej zbytečně z měděné trubičky), stačí slabostěnná plastová trubička, kterou nasadíš na tento šroub a budeš s ním otáčet. Pokud otočíš doprava, přidáváš palivo (bohatší směs), doleva ochuzuješ.

Nastartuj motor, nech jej zahřát a potom přidej maximální plyn. Pokud se bude motor při plném plynu hltit (zhasínat), otoč roubem doprava, dokud nebude mít správný zvuk (jako motorová pila).

Chce to trochu ladění šroubem na obě strany (samozřejmě při plném otevření klapky sytiče).

Dej mi vědět, jak jsi dopadl.

Měj se, Pavel (kospavel@windowslive.com)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 84.188 (?), 4.4.2008 1:30, zobrazeno: 23280x

Vyžínač se problematicky startuje ze studena. Také mu poměrně dlouho trvá (řekněme 5 minut), než začne pravidelně běžet a zrychlovat na stupeň 1, tj. zcela bez sytiče. Pokud se před uplynutím této doby sytič vypne,  motor se při prudkém přidání plynu zastaví.

Podle mého názoru je karburátor (Walbro WT) nastaven na příliš chudou směs, je na něm ale pouze jeden stavěcí šroub, a to volnoběžných otáček (H-L). Šroub regulace směsi jsem zatím nepostřehl.

Pokud někdo tento problém řešil, děkuji za zkušenosti.

host - 0.234 (?), 4.5.2008 21:01

Ahoj,

máš pravdu, podle mých zkušeností je karburátor skutečně seřízen na chudou směs. Tebou popisovaný šroub pouze nastavuje volnoběh (škrtící klapka).

K problému dojde v okamžiku, kdy natankuješ horší benzín (méně než 95BA, tzn. Natural 91 nebo dokonce olovnatý Speciál) - to se projeví naplno. Po tomto "šetřícím" nákupu se dostaví popisovaný problém.

Pokud hodláš provozovat motor na tento benzín, musíš přenastavit vzdušník na karburátoru. Je to ten podivný šroub s kulatou, z boku seříznutou hlavou (nikoli s drážkou pro šroubovák) svchu na karburátoru. Žádný speciální nástroj není potřeba (vyráběl jsem jej zbytečně z měděné trubičky), stačí slabostěnná plastová trubička, kterou nasadíš na tento šroub a budeš s ním otáčet. Pokud otočíš doprava, přidáváš palivo (bohatší směs), doleva ochuzuješ.

Nastartuj motor, nech jej zahřát a potom přidej maximální plyn. Pokud se bude motor při plném plynu hltit (zhasínat), otoč roubem doprava, dokud nebude mít správný zvuk (jako motorová pila).

Chce to trochu ladění šroubem na obě strany (samozřejmě při plném otevření klapky sytiče).

Dej mi vědět, jak jsi dopadl.

Měj se, Pavel (kospavel@windowslive.com)

host - 94.0 (?), 16.5.2008 20:34

a viem jednoduchší spôsob, treba zobrať skrutkovač /pribalený/,návod na použitie, všetko príslušenstvo a pekne odoslať do prvej popelnice ku ostatnému bordelu. naklásť po hlave blbcovi čo vám to predal lebo je pako a nevie čo predáva.Riešil som podobný problém 2roky a potom som kúpil Stihl FS55 a mám 3roky pokoj.

host - 15.0 (?), 3.6.2008 13:22

Souhlasím s pánem ze Slovenska jestli Vám prodali neseřízený stroj tak ta firma nestojí za starou belu. Ono to ale není jenom problém prodejce, ten vyžínač nedí dobrej. Švára ho má a je to od servisu k servisu...

host - 24.73 (?), 10.6.2008 12:33

FS 55 je určitě lepší stroj než MTD. Ale ty vibrace!!! Přiznám se, že jsem od něj čekal více. Nedají se nějak utlumit?

host - 90.168 (?), 10.6.2008 13:55

Dají - nacpat někam gumu. Třeba rukojeti udělat z tenčí trubky a vyvložkovat gumou + gumový rukojeti třeba z kola. A nebo ten lepší stroj :-)   Gl.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 10.6.2008 18:37

Vibrace můžete eliminovat správnou strunou, motor musí být správně seřízen, sekat tak, aby se motor nedusil. Jinak lze viz obr. vložit gumovou objímku, nebo navinout teflonovou pásku a vyzkoušet. V každém případě musí být vše správně a pevně složeno a přitaženo. Další možnost je rukojeti potáhnout - omotat  měkkou páskou, nebo rukavice - vyzkoušet vhodný typ. 

Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty