Dobrý den,
Zkušel jsem hledat podobný dotaz, ale našel jsem jen obecné rady, žádné konkrétní tipy.
Máme u domu menší zahradu ve svahu - část sekáme benzínovou sekačkou s pojezdem, část elektrikou na vzduchovém polštáři (to byla naše první sekačka a už pomalu dosluhuje) a dosekáváme malou strunovou sekačkou, která se zadrhne, jakmile je trávy trochu víc - proto budeme kupovat vyžínač nový, ale cenově rozmezí je od 900-3tis a více -
Nejedná se o sekání větších ploch, ale třeba obsekávání stromků, vyžínání kolem plotu a sekání jednoho prudkého svahu dejme tomu 15x10m.
Četl jsem tady něco o výkonu papírovém versus nižším skutečném - tzn. sekačka za 1tis s výkonem 500W nebude tak výkonná, jako stejná 500W sekačka za 3tis.?
Sekačku využíváme poměrně často - v létě sekáme tak jednou za 2-3týdny, životnost by měla být taky delší, než je záruční doba. Líbí se mi ochranné oko na obsekávání rostlin/stromků, aby je člověk neposekal. Jak moc člověk využije naklopení hlavice o 180 stupňů, nedokážu posoudit, stejně tak jako přidaný kolečkový pojezd.
Cenu si představuju kolem 2-3tis, ale zahradní technika je pro mě španělská ves - líbí se mi třeba tato - GARDDENA PowerCut 500:
•Průměr sečení: 270 mm
•Výkon motoru: 500 W
•Průměr struny: 1,6 mm
•Délka struny: 6 m
Budu rád a děkuji za případné nějaké tipy nebo srovnání.
Díky