Výběr sněhové frézy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.202 (?), 5.1.2011 12:07, zobrazeno: 9347x
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu ohledně koupě benzínové sněhové frézy. Chtěl bych něco menšího na chatu, která je obývaná pouze o víkendu v podhorské oblasti, sněhu je zde ale vždy hodně. Je zde vždy potřeba odklidit sníh okolo komunikace pro parkování několika vozidel, přičemž je zde vždy po pluhování vrstva umrzlého sněhu. Dále pak vždy potřebuji odházet cesty okolo domu, před garáží, k dřevníku a také verandu a terasu. Pozemek okolo chaty je malý ale zase dost členitý a je občas potřetřeba překonat nějaký schod, nebo i vynést pár schodů. Z tohoto důvodu bych chtěl něco menšího a dobře manipulovatelného, bohužel i tak se jedná vždy o alespoň 40 kg. Ceny by měla být do cca 20 tis. Kč. zatím mě zaujala MTD M 56 nebo Stiga Snow Cube (ta má ale 75 kg). Pokud byste měli nějaký typ nebo názor ny výše uvedené, tak by mi hodně pomohl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.214 (?), 5.1.2011 15:04
Počítám, že se Vám nepodaří skloubit požadavek na nízkou cenu a váhu stroje spolu se schopností poradit si se zmrzlou sněhovoledovou závějí vzniklou po pluhování silnice v horských oblastech. To bývá velké sousto i pro daleko dražší a výkonnější stroje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.166 (?), 6.1.2011 10:37
Tak nahrnutý a zmrzlý sníh Vám neveme žádná fréza ale ty ostatní požadavky si myslím jsou splnitelné, nemohu Vám radit jakou frézu si koupit, to může asi jen ten, kdo vyzkoušel všechny druhy, vlastním Hechta 9651, 4roky bez potíží a už se dají koupit i pásové (21000kč) což by řešilo ty schody, jinak ceny kolové frezy se pohybují od 11600 kč dle výkonu motoru a čerstvě nahrnutý mantinel od pluhu není problém odfoukat-bydlím hned u komunikace tak to dělám po každém pluhování, přeji dobrý výběr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.120 (?), 6.1.2011 11:47
Jinými slovy - pokud se Vám podaří zachytit včas dobu úklidu komunikace pluhem a neprodleně (tentýž den) naklušete k úklidu, tak si s tím fréza má šanci poradit , ale pokud nahrnutá (i několikrát po sobě) masa sněhu (klidně i mokrého) stihne ztuhnout tak se nechytáte. Což se jaksi u chaty obývané jen o víkendech dá předpokládat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.112 (?), 6.1.2011 18:45
Chce to asi kombinovat hrablo a frézu. Letos jsme koupili hrablo Hecht 505GT a dělá se s ním super, ikdyž mám sněhovou frézu. S tím zmrzlým sněhem - letos jsem několikrát frézou nabral kusy zmrzlého sněhu možná led ze střechy i z odhrabování - hrozný hluk, jak to šnek drtil a pak turbína "mlela", myslel jsem. že jsou pryč střižné šrouby, ale nic se nestalo, akorát to komínem frézy vyletělo s rachotem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.211 (?), 9.12.2011 16:08
ahoj a jaké jste volili sněhové frézy, jednostupnové či dvoujstupnové? Chtěl bych koupit ženě frézu, protože často přijíždím domů večer a nechci aby to odmetala vůbec, natož klasicky..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 164.4 (?), 9.12.2011 17:51
mám dvojstupňovou, jednostupňová se může ucpávat při mokrém sněhu
|
|
 |