Výběr sekačky



host - 72.218 (?)
17.1.2015 18:44

Za 13 tisíc? Tak to máte určitě Turbo Power 50 ne? Motor 575EX s papírovou skládanou vložkou, běží jak hodinky... mám jej na Combi 48 SQ. Ten plynulý rozjezd je dobrá věc, žádné cukání a poskakování :-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 208.69 (?), 17.1.2015 1:53
Jako zastánci hondy, se mi objektivně líbí taky konečně motor od b&s v osmistovkové řadě a hliníkové šasi je propracovanější díky odlévání a výhozák je opravdu vysoký.Mám od stigy hliníkovku 53cm s hliníkovýma kolama a b&s motorem za 19tis. a maká stále, vloni jsem koupil na chalupu hliníkovou stigu za 13tis. a vidím, že se stále posouvá kupředu-plynulejší rozjezd, vytvarovanější skelet, motor b&s s ready startem(žádný sytič),na tu třídu dobrá filtrace vzduchu, měkčené rukojeti, rychloupínáky.U mountfieldu opatrně, po slevě to teprvá odpovídá ceně a to ne vždy, jsou to dobří obchodníci :-).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.218 (?), 17.1.2015 18:44

Za 13 tisíc? Tak to máte určitě Turbo Power 50 ne? Motor 575EX s papírovou skládanou vložkou, běží jak hodinky... mám jej na Combi 48 SQ. Ten plynulý rozjezd je dobrá věc, žádné cukání a poskakování :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 115.117 (?), 17.1.2015 19:02

Ta sekačka MAX 53VBD Allroad Aluminium až na motor má velmi podobné vlastnosti jako Alko Powerline 5300 BRV která vyhrála D-test Alko je sice lepší ale stojí 18700Kč. Sekačka z Mountfieldu bez slevy podle výbavy odpovídá nějakým 15000Kč a teď je za 13k což je velmi solidní cena. XSP má super motor, ale jinak je Max Aluminium ve všem lepší. Nová moderní konstrukce, hliník, vyosené šasí, velký výhoz, variátorový pojezd. Nejsem zastánce Mountfieldu to rozhodně ne, ale tato sekačka parametrově a cenou moc konkurence za 13k nemá, respektive nevím o srovnatelné za tu cenu. Před slevou byla tuším za nějakých 17000 což už bych za ni nedal a šel do Alka, za 13k je ale velmi zajímavá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 101.47 (?), 4.2.2015 12:14

Dobrý den chtěl bych poprosit jestli někdo nemá zkušenosti nebo alespoň nějaký názor na sekačku Vari 590H pokud by jsmme ji mohli porovnávat s doporučovanou Stigou combi 48SQ děkuji za názor.

Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.6 (?), 4.2.2015 15:37

Na VARI jsem koukal v jejich podnikové prodejně a podle hmotnosti 41 kg to je pořádný kus železa. Podvozek je původem z Číny, ale montáž probíhá přímo v Libici. Za tu cenu asi lepší sekačku se záběrem 51 cm neseženete, protože navíc to má motor Honda GCV 160, který tu cenu jinak ještě dost zvyšuje. STIGA je osvědčená značka, výroba tohoto modelu Slovensko (poprad), skvělý motor i velká zadní kola. Sběr i mokré trávy super. Výběr je jen na vás, každá z nich má dost superlativů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 83.229 (?), 4.2.2015 16:04
Tak to je super ty jejich tabulky protože přímo Vari uvádí váhu 35kg tak to jsem si říkal že to ještě ujde když Stiga váží 33kg.Ale tohle přesně měl i Weinbang váha uvedená v katalogu je 34 a ve skutečnosti 41kg.Tak se obávám že ta váha bude pro mě nepřijatelná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ondřej Porubský - (1) - 209.93 (?), 2.3.2015 21:18

Dobrý den,

pokusím se Vám poradit při výběru. Když jsem vybíral sekačky do naší firmy, rozhodovala nejen cena, ale především kvalita. Především jsem nechtěl, aby následné opravy v případě nekvalitní sekačky převýšily cenu kvalitní sekačky. Rozhodoval jsem se mezi Husqvarnou, Stigou a VeGou. Moje kroky po pečlivém uvážení vedly k nákupu sekaček od firmy Stiga. Prioritou je pro mě životnost, ovladatelnost a výkon. Stiga má skvělé dílenské zpracování. Častým nasazením mohu potvrdit i životnost. Je třeba myslet na pravidelnou údržbu, která se na životnosti odrazí podstatným způsobem a je jedno jestli jde o čínský stroj či značkový. Za mě nedoporučuji firmu Hecht v případě, že stroj chcete používat ve ztížených podmínkách. Firma Hecht je opravdu na lehké hobby použití. Další ohled příkládejte dostupnosti náhradních dílů. Komunikace s firmou Stiga je ztížená jejím častým neodepisováním a nezájmem s Vámi komunikovat. Na druhou stranu jsou tu oficiální dealeři náhradních dílů se kterými nemáme problém. 

Závěrem: S čistým svědomím bych Vám poradil Stigu 48S. Má do 30kg, motor BaS 550E o výkonu 4HP a koš 60l 

doufám že jsem alespoň trochu pomohl,

Za Chalupy-servis Ondřej Porubský

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 101.47 (?), 4.3.2015 14:28

Moc děkuji všem za rady a názory.Ze začátku jsem byl rozhodnut pro Stigu combi 48S s tím že mě bude stačit pořád jsem to porovnával se sekačkou kterou jsem používal do teď a to albý motor B/S v kombinaci se záběrem 45cm.Postupem času jem se rozhodl přidat na vybavenější model od Stigy a to combi 48SQ kde získám navíc lepší motor a boční výhoz který se mě bude hodit.U této sekačky sem chtěl skončit ale s příchodem roku 2015 přišel Dolmar s novinkami a to konkrétně s modelem PM 4602S kderý se mě taky hodně líbí.Zatím neznám přesnou cenu ale myslím že bude zhruba stejná ja ta u Stigy.Co jsem tak procházel prodejny tak právě Stiga a Dolmar na mě udelaly nejlepší dojem ale Stiga je líp hodnocena tady na foru tak nevím jestli mám zahodit předsudky a jít do dolmaru který je jak tady někdo psal Čína vs. Stiga Slovensko.

děkuji za radu Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 144.210 (?), 4.3.2015 20:16


Zajímavé je jak se lehce odsoudí nějaké značky tím co kdo napíše Hecht je jen na lehčí použití Dolmar je Čína, Stiga je Slovensko. Bohužel jsou to hloupé úvahy hloupích lidí, asi jako že Hyundai je Koreiec a tím je nekvalitní. Bohudík čas ukázuje, že tyto povrchní názory jsou zcestné, možná hloupé. Důvod proč to píšu je jednoduchý. Stiga se taky dělá v Číně. Záměrně nepíšu jaký typ a tím mám pravdu. Pokud by však někdo pochyboval, který model tak např Collector 34E Collector 40E nebo Bio Master a Bio silent nebo SEV 2416Q a SP405 a taky SV213E a SV415E. těch strojů je spousta nemá cenu je vypisovat. Vybírejte podle modelu i Mercedes má nepovedené modely, kterými se pochopitelně nemluví a u méně známích značek naleznete kvalitní stroj

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 119.15 (?), 4.3.2015 20:54

Dobrý den,

rád bych Vám poradil s výběrem vhodného stroje.

Motor zvolte Briggse, skelet buď plechový nejlépe s kladívkovou barvou ppř. můžete zvolit slitinu, ale v tomto případě pozor na zvýšenou hmotnost, horší ovladatelnost a všeobecnou manipulaci se strojem. Zapomeňte na nějaké vícerychlostní stroje (velmi brzy odejde klínový řemen pojezdu), nastavení výšky pokosu bych volil buď každé kolečko zvlášť nebo lepší varianta nastavitelná přední a zadní náprava zvlášť. Uložení koleček nejlépe v ložiskových pouzdrech, mulčování nevyužijete (musel by jste sekat čestěji a opravdu krátkou trávu)

Při výběru si také všímejte stylu uchycení madel ke skeletu sekačky, sekačku nevybírejte očima, pokud budete u nějakého prodejce nechte si ji předvést, slušný prodejce by neměl mít problém stroj nalít provozními kapalinami. Pravděpodobně si nebudete moci vyzkoušet sečení, ale již samotný pocit z vedení stroje mnohé napoví.

Pozor na délku madel, pokud budou moc krátká a vy jste vyšší postavy, mohl by jste kopat do sběrného koše.

Sběrný koš doporučuji plastový se síťovinou nebo celoplastový. Taktéž si u stroje všímejte velikosti odhozového tunelu, čím větší tím lepší.

Přeji mnoho zdaru při výběru stroje, pokud by jste se chtěl zeptat na konkrétní model, neváhejte mne na této diskuzi kontaktovat.

s pozdravem Tomáš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika