Výběr sekačky
|
|
 |
 |
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář (262) - 9.129 (?) 15.1.2015 15:20
Ahoj, prosím mohli byste mi poradit kvalitní sekačku s hliníkovým šasi, motorem Honda, spíše větším záberem a košem a taky vícerychlostním pojezdem? Cenová hladina je tak do 20 tis. max., radši bych se vešel tak do 14-15 tis. Docela se mi líbí od Mountfieldu MAX 53VBD Allroad Aluminium, ale motor BS :-( Ideální by byla tato s motorem Honda. Proč Honda? Nevím, prostě ji mám nějak radši, zdá se mi víc hi-tech :-) a mám s ní jen dobré zkušenosti. Minulých skoro 10 let jsem lítal po zahradě 2000 m2 s jednorychlostní Jonsered (licence Husqvarna) s GCV135. Občas se samozřejmě zakuckala, když byla tráva opravdu dost dlouhá, ale na své parametry jela až překvapivě dobře, motor chytal na jedno zatáhnutí, problémy nikdy žádné... Prosím nedoporučovat traktůrky a ridery, ano, vím že podle velikosti už to je zralé na nějaký menší větší stroj, ale neumožňuje to členitost pozemku (a hobužel zejména výsadby způsobem "hele co jsem koupil za levné tůjky v akci" "ale kam je dáme" "tak prozatím mezi maliny a rybízy"... no, už tam "prozatím" rostou 5 let).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.6 (?), 4.1.2015 20:44
Je pravda, že Weibang je z číňanů snad nejpoctivěji postavený. To, co píšete o konstrukci je naprostá pravda. V-Garden si na této značce hrozně moc zakládá, protože to je vlajková loď sortimentu. A je vcelku jedno, který model. I ta mrňavá 456 SKLV udělá výbornou službu. Rukama mi prošlo hodně modelů Weibangu a nejvíc se mi líbil 536, zkoušeli jsme sekání za deště a byli jsme překvapení, jak sbírá.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 101.47 (?), 7.1.2015 14:05
Všem Vám děkuji za rady a názory můj poslední dotaz spočívá v tom že mám možnost koupit Stigu Combi 48S a to za 7000kč je v akci tak se chci zeptat jestli je to dobrá volba v té zaplavě čínských sekaček jestli ta cena není moc na ukor kvality na mě působí celkem dobrým dojmem výroba je Slovensko a nebo si připlatit na ten Weinbang 456 SKLV nýní už je tam rozdíl tři tisíce vím budete namítat že to záleží na mě a samotném použití ale přesto se pokuste mě tohle dilema pomoct rozhodnout.
Petr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.218 (?), 7.1.2015 21:59
Osobně bych raději STIGU. Za ty prachy výborný stroj. Nezapomeňte si říct o sběrací nůž, pak budete koukat jak seká mokrou trávu!
|
|
 |
|
 |
 |
|
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář (262) - 9.129 (?), 15.1.2015 15:20
Ahoj, prosím mohli byste mi poradit kvalitní sekačku s hliníkovým šasi, motorem Honda, spíše větším záberem a košem a taky vícerychlostním pojezdem? Cenová hladina je tak do 20 tis. max., radši bych se vešel tak do 14-15 tis. Docela se mi líbí od Mountfieldu MAX 53VBD Allroad Aluminium, ale motor BS :-( Ideální by byla tato s motorem Honda. Proč Honda? Nevím, prostě ji mám nějak radši, zdá se mi víc hi-tech :-) a mám s ní jen dobré zkušenosti. Minulých skoro 10 let jsem lítal po zahradě 2000 m2 s jednorychlostní Jonsered (licence Husqvarna) s GCV135. Občas se samozřejmě zakuckala, když byla tráva opravdu dost dlouhá, ale na své parametry jela až překvapivě dobře, motor chytal na jedno zatáhnutí, problémy nikdy žádné... Prosím nedoporučovat traktůrky a ridery, ano, vím že podle velikosti už to je zralé na nějaký menší větší stroj, ale neumožňuje to členitost pozemku (a hobužel zejména výsadby způsobem "hele co jsem koupil za levné tůjky v akci" "ale kam je dáme" "tak prozatím mezi maliny a rybízy"... no, už tam "prozatím" rostou 5 let).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.6 (?), 15.1.2015 18:56
Ten MAX od Emaku je výborný!!! Osobně jsem vyzkoušel a motoru DOV se určitě nebojte!!! Hliníkové šasi je tady opravdu parádní, je to silnostěnný odlitek a otvor do koše má vsutku famozní velikost. Pokud chcete ještě něco silnějšího, pak je u MTFD výborná i XSP 55 BS se šasím z pozinku a s ještě silnějším motorem BS 850E.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 115.117 (?), 16.1.2015 9:56
Motor B&S 850 je v současnosti absolutní špička, nejen že bych se ho nebál, ale hodnotil bych ho jako lepší než motor od Hondy. B&S750 je horší, ale také solidní. Za současnou cenu v Mountfieldu jsou ty sekačky velmi dobrou volbou. Volil bych mezi Allroadem a XSP.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 115.117 (?), 16.1.2015 12:09
akce trvá do 28.1. pak budou zase o 5000Kč dražší, takže bych pokud máte zájem koupil do tohoto data.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.226 (?), 16.1.2015 16:24
Když už děláte tu reklamu, prosím otevírací dobu a nejbližší prodejnu u Dvora Králové:-)) O 5000 kč dražší to bude po 28.1 s tím, že ta cena bude škrtnutá a bude tam stejná cena jako dosud. Jen se to bude jmenovat předsezonní výprodej nebo podobně. Pokud to pro obrovský zájem nebude prodlouženo jako kolo štěstí ještě 5x až do dubna
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.218 (?), 16.1.2015 19:35
Tak buď Vrchlabí nebo Jaroměř... otevíračka je u nich na webu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|