Výběr křovinořezu

host - 3.128 (?)
16.7.2008 16:14

Na takovou zahradu by stálo za to přemýšlet už o bunové sekačce nebo mulčovači. Já mám křovinořez Oleo-Mac OM 746T asi čtyři roky a seču asi 1500 m2. První rok to bylo to samé - nálety křoviska a posekáno bez problémů. Měnil jsem jenom filtr, jinak veškerá údržba v rámci prohlídky na podzim.

Petr V.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 212.142 (?), 4.7.2008 20:38, zobrazeno: 7478x

Dobrý den, přemýšlím o koupi křovinořezu, ale vůbec nevím jaký bych si měl koupit. Jediné co vím že by měl být benzínový, Potřebuju ho k dočišťování po sekání zahrady, okolo plotu a do svahu kde sekačkou nezajedu. Na trhu jsou různé značky a různé parametry. Nechci úplně ten nejlevnější, ale taky nemusím mít špičku trhu. Chtělo by to zlatou střední cestu. Mohli byste mi dát pár tipů? Děkuji.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 4.7.2008 21:39

Podle toho, co uvádíte, tak Vám stačí křovinořez s výkonem kolem 1kW, nějaká desetina +- není v tomto tak důležitá, jako to, že se máte orientačně čeho chytit. Asi budete sekat strunou a možná nožem - v podstatě jsou běžně dodávané 3 a 4 cípé nože, 3 cípé jsou osazovány na silnější stroje. Tyto nože posečou trávu i vysokou - třeba na sušení, jako kosou. Při dodělávkách je struna nejlepší - kolem plotu, stromů, obrubníků a zídek - nedochází ke škodám, pouze rychleji ubývá struny. Bylo by dobré uvést orientačně plochu, která na křovinořez zůstane. Doporučil bych U rukojeť, pokud to nebudou pouze těžko přístupné kousky. Záda a ruce méně trpí a vydržíte déle sekat s menší únavou.

host - 212.142 (?), 6.7.2008 18:10

Dobrý den, zahradu mám cca 60x40m takže cca500 bm okolo plotu+ nějakéty dodělávky okolo skalky a něco málo u máti za domem.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 6.7.2008 20:29

Tak podle plochy bych výkon neměnil. Seču cca stejnou plochu - výkon 0,8kW, vše strunou a nemám potřebu vyššího výkonu. Opět zdůrazním U rukojeť, kterou v případě nutnosti posečete i malé nepřístupné místo - vyháknete stroj z popruhů a držíte jej pouze v rukou, jde to lépe, lépe se se strojem manipuluje v malých prostorech -toto samozřejmě vyjímečně. Ještě bych doporučil volit přístroj s antivibračním systémem - resp. s eliminací vibrací, přece jen nějakou hodinu s tímto strojem strávíte při sečení.  

host - 4.100 (?), 11.7.2008 16:52

Dobrý den, obracím se na Vás o radu.Koupil jsem velice zanedbanou zahradu okolo 1ha.Vysoká tráva několik let nesečená, mnoho křovin, náletů a tak podobně.Nevím který křovinořez si mám vybrat.Zřejmě budu muset hodně používat i pilový kotouč.Děkuji za radu JK

host - 3.128 (?), 16.7.2008 16:14

Na takovou zahradu by stálo za to přemýšlet už o bunové sekačce nebo mulčovači. Já mám křovinořez Oleo-Mac OM 746T asi čtyři roky a seču asi 1500 m2. První rok to bylo to samé - nálety křoviska a posekáno bez problémů. Měnil jsem jenom filtr, jinak veškerá údržba v rámci prohlídky na podzim.

Petr V.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025