Vřetenová sekačka - elektrická? Jakou zvolit?
|
|
 |
 |
MartinS - Stříbrný Zahrádkář (468) - 21.143 (?) 2.11.2015 11:38
Dobrý den,
pokud mohu tak jako majitel několika vřetenovek, včetně např. elektrického atca, bych řešil buď benzín nebo aku. Pokud by jste do toho nechtěl investovat tolik co stojí atco/allet, tak bych dnes zvolil akumulátorovou Gardenu, která je asi co do provedení nejlepší. Práce s kabelem je opruz a pokud Vás to bude bavit, tak vřetenovku se seče ideálně 2x týdně a opravdu kabel nebude na práci to pravé ořechové.
Pokud však můžete investovat více, tak nyní jednoznačně novou orig. českou sekaču Swardman Edwin, cena je stejná jako atco a oproti atcu je ve vývoji dále. Vymyslel ji člověk co do ČR dříve staré Acto dovážel a hodně se za popularizaci Atca a vřetenovek obecně zasloužil. Pokud mohu srovnávat Acto a Swardman Edwin tak Atco je bohužel již zastaralé (použité materiály, přesnost seřízení vřetene, tvar vřetene, sběr do koše je o cca 50 % lepší, jelikož z Atca Vám bude trochu tráva lítat ven, navíc velice tichý chod, 10 let záruka a je to vyrobeno v ČR.)
Martin
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MartinS - Stříbrný Zahrádkář (468) - 21.143 (?), 2.11.2015 11:38
Dobrý den,
pokud mohu tak jako majitel několika vřetenovek, včetně např. elektrického atca, bych řešil buď benzín nebo aku. Pokud by jste do toho nechtěl investovat tolik co stojí atco/allet, tak bych dnes zvolil akumulátorovou Gardenu, která je asi co do provedení nejlepší. Práce s kabelem je opruz a pokud Vás to bude bavit, tak vřetenovku se seče ideálně 2x týdně a opravdu kabel nebude na práci to pravé ořechové.
Pokud však můžete investovat více, tak nyní jednoznačně novou orig. českou sekaču Swardman Edwin, cena je stejná jako atco a oproti atcu je ve vývoji dále. Vymyslel ji člověk co do ČR dříve staré Acto dovážel a hodně se za popularizaci Atca a vřetenovek obecně zasloužil. Pokud mohu srovnávat Acto a Swardman Edwin tak Atco je bohužel již zastaralé (použité materiály, přesnost seřízení vřetene, tvar vřetene, sběr do koše je o cca 50 % lepší, jelikož z Atca Vám bude trochu tráva lítat ven, navíc velice tichý chod, 10 let záruka a je to vyrobeno v ČR.)
Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 194.194 (?), 3.11.2015 21:00
Díky všem za odpověď. No já mám problém s tou gardenou s baterií. Mám prostě pocit, že ta baterie tak dlouho nevydrží na celou plochu. Navíc pokud bych sekal 1 - 2 x týdněm tak si myslím, že za chvilu je její kapacita stejně v háji a po novém roce budu muset kupovat ještě baterii.
Chtěl bych se ještě zeptat, kde nebo jak brousíte vřeteno na gardenu? Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
MartinS - Stříbrný Zahrádkář (468) - 21.143 (?), 4.11.2015 8:26
Broušení vřetene je u ručních, resp. elektrických hoby sekaček horší, jelikož je tam problematická demontáž vřetena. U Atca nechávám vřeteno brousit v Ittecu (prodejce a dovozce profi golfové techniky). U ruční pak dobrušuji doma pomocí lapovací brusné pasty. Docela to jde a pokud se to dělá často tak to ani nepotřebuje větší servis.
Já co se týče kabelu, tak jsem dnes spíše jeho odpůrce, benzínový motor z důvodu hluku také moc nemusím, proto asi nejčastěji seču ruční, je to absolutně tiché a když se seče často tak i plocha cca 300 m/2 není problém.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |