Vodící miska ke křovinořezu

host - 182.242 (?)
10.6.2012 2:31

Dobré ráno. Vlastním křovinořez Husqvarna 335 RX a podobný problém jsem před pár roky také řešil. Koupil jsem si od Stihlu kovovou misku a mám dodnes pokoj. Cena 800 Kč je přehnaná. Miska stojí max. 150 Kč.Já jí koupil za 130 Kč před pěti lety a nevěřím tomu, že by Stihl takto rapidně zvedl cenu náhradních dílů. Miska má na šroubu, který drží řezný nástroj malou vůli, ale na mém dalším křovinořezu Stihl l(FS 450) také, takže žádná závada. Stihl vyrábí dva druhy misek. Jeden typ je na malé hoby křovinořezy a druhý na profi. Popř. Vám v pondělí zjistím přesnou cenu na krámě. Roman

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
adina - (1) - 24.61 (?), 9.6.2012 23:45, zobrazeno: 5222x

Zdravím, vlastním křovinořez značky Jonsered BC 2145, který má zespoda nože plastovou vodící misku. Jedná se o dražší varantu, která je otočná na ložisku a dle výrobce by tak měla i více vydžet. Bohužel jsem schopný i tuto dražší variantu v kamenitém terénu za sezónu či za dvě zmařit (značné opotřebení a proražení). Nechápu proč Jonsered resp. Husquarna nedělá misky např. z hliníku či slitiny (Stihl je v tomhle na tom tuším lépe). Cena by byla vyšší, ale životnost navěky. V servisu mi bylo řečeno, že nová miska již stojí 800,-Kč. Prodejce dále uvedl, že někde na severní moravě soukromník soustruží náhradní misky, akorát se pak přehodí náboj s ložiskem z poškozené misky do nové. Cena neoriginálního dílu bez ložiska je samozřejmě daleko nižší. Adresu však nesdělil. Nemáte někdo s tímto zkušenosti, příp. kde si nechat udělat náhradní misku. Předem díky za info.       

host - 182.242 (?), 10.6.2012 2:31

Dobré ráno. Vlastním křovinořez Husqvarna 335 RX a podobný problém jsem před pár roky také řešil. Koupil jsem si od Stihlu kovovou misku a mám dodnes pokoj. Cena 800 Kč je přehnaná. Miska stojí max. 150 Kč.Já jí koupil za 130 Kč před pěti lety a nevěřím tomu, že by Stihl takto rapidně zvedl cenu náhradních dílů. Miska má na šroubu, který drží řezný nástroj malou vůli, ale na mém dalším křovinořezu Stihl l(FS 450) také, takže žádná závada. Stihl vyrábí dva druhy misek. Jeden typ je na malé hoby křovinořezy a druhý na profi. Popř. Vám v pondělí zjistím přesnou cenu na krámě. Roman

host - 2.73 (?), 11.6.2012 17:09

Nenáviděný OleoMac má spodní misku plechovou. Mi slouží už 12 let cca 600 mth bez problémů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz