Viking MB
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 198.206 (?), 22.5.2008 14:29, zobrazeno: 18055x
Prosím o zkušenosti s touto sekačkou. Rozhoduji se mezi Viking 443T nebo Honda Izy 415 SDE. Zahrada cca 700 m2 .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.70 (?), 22.5.2008 21:20
Řešil jsem podobné dilema a po určité době jsem došel k závěru, že je Viking ideální volba. Já jsem, ale na rozdíl od Vás kupoval Vikinga 448 T. Viking Vám nabízí velmi trvanlivé šasy, které je z plastu a motor Briggs. Nechtěl jsem znovu opakovat chybu, kdy jsem dvakrát koupil sekačku s plechovým podvozkem, kdy mi podvozek velmi rezivěl a v jednom případě po čtyřech letech prorezivěl. Dostal jsem velmi dobré reference od třech majitelů Vikingů, kteří používají sekačky několik let a na plast nedají dopustit. Používám Vikinga 448 T druhou sezónu a předu blahem. Zvažoval jsem také na začátku Hondu, ale plechový podvozek jsem zavrhnul. Honda sice nabízí plast, ale až na kategorii de luxe, ale investice do této kategorie sekaček Honda je mimo moje možnosti. Přeji Vám dobrý výběr, s pozdravem P.K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.206 (?), 23.5.2008 7:05
Děkuji moc. Ještě se zeptám jak je na tom Viking se startováním. Honda slibuje bezproblémové nastartování, o Vikingu toho zatím moc nevím. Nerada bych si však utrhla ruku při startování, snad to ale mají taky vychytaný.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.8 (?), 23.5.2008 10:55
Dobrý den,
sekačku Viking máme asi 7let a žádná závada.Vřele doporučuji hlavně kvůli absenci koroze z důvodu plastového podvozku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.146 (?), 23.5.2008 11:52
Já mám sekačku 12 let (Motor Jikov-Sachs, 2takt), sekám hodně a podvozek beze stop koroze. Chce to jenom po každém použití umýt (já mám tlakovou myčku). S Vikingem zkušenosti nikdo v mém okolí nemá, ale s plastovými podvozky HQ ano - dvěma lidem se do 4 let rozpadly.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 220.253 (?), 23.5.2008 12:49
Startování nezáleží na názvu sekačky, ale typu motoru. Viking používá B+S tyto motory se startují dobře. Většinou je to použitím - zmáčknutím tzv. primeru - malý plastový průhledný, jakoby náprstek - potom již většinou dojde ke startu na první, nebo druhé zatažení. Teplý motor startuje na jedno zatažení. Nevím , ale prorezavění šasi jsem neviděl, u plechu jsem viděl problémy s ulomením držáku - madla, prasklém úchytu bočního výfuku, který jsem opravil svařením za chvilku a oloupané barvě. Po asi 12 letech jsme na sekačce Gutbrod neměli nic rezavé natolik, aby to nějak ovlivnilo funkčnost stroje. Stačí po sečení jen oškrábnout nalepenou trávu a nechat na slunci, nebo prostě venku vyschnout vlhkost. Kdo seče se sekačkou, tak ví, že se prostě stane, že od nože odletí zapomenutý kámen, nebo kus dřeva i železa. Je to rána, že to nezkušenou obsluhu velmi nepříjemně překvapí - vyděsí. Na plechu to poznáte v místě nárazu, kde je většinou vidět čistý kov. Na plastu to někdy dokáže způsodit praskliny - nitkové, je třeba to dobře prohlédnout, další úder do stejného místa je většinou větší prasklina. Do terénu, kde je více kamenů a těžko se dá vyloučit, že se stane takový úder do krytu bych volil kovové šasi, na pěkný, udržovaný trávník není plast problém. Plast má výhodu v nižší hmotnosti, což může být pro ženu výhoda v ovladatelnosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.206 (?), 23.5.2008 13:56
Mám v blízkosti prodejce obou typů a dnes si mohu přijet obě dvě sekačky vyzkoušet. Tak uvidím pro co se rozhodnu. Preferuji sekačku úzkou a lehkou, takže asi Viking zvítězí. Kameny nemám, ale hodně spíš menších ploch a zatáčky kolem záhonů a stromů. Musím také častěji ze sekačkou couvat a tak bude lehká spíš výhodou. Jinak jsem to do teď sekala elektrickou, takovým broukem koupeným před deseti, dvanácti lety za třitisíce. Ta má výhodu že se s ní dá manipulovat jak se člověku za chce, je lehká, ale protože už má hodně za sebou a zatravněných ploch přibývá, musí být nová. Kabel už se mě nechce tahat, tak jdu do benzínu, ale popravdě řečeno co mě čeká nevím. snad nebudu zklamaná.
Děkuji všem za reakce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 46.69 (?), 24.5.2008 11:23
Viking mě dostal, bude to on! Mám sice obavy ze startování, ale snad se s tím poperu. Plast je pro mě a pro můj terén i trávník ideální volba. Doufám že nebudu zklamaná tak jako když jsem strunovou s. Mountfield po letech vyměnila za Bosh. I když nejsem příznivce Mountfieldu (vše z plastu) tak Bosh mě zklamal. Struna trhá plastový lem na víčku a strunka je těžká do ruky. Asi ji prodám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 24.5.2008 13:51
U startování současných 4 taktů na sekačkách(Viking B+S, vyšší modely Kawasaki) nebudete mít se startem problém. Upozornil bych na techniku držení rukojeti starteru. Mohlo by dojít ke zranění, např. držením před rozšířeným T kusem, kdy by Vás mohl zranit zadní díl, nebo vlivem odporu motoru - rázem při startu. Starter se drží tak, že máte rukojeť(kam vede lanko) mezi prostředníkem a ukazovákem, přitom ji(horní díl T) tyto prsty obepínají - svírají pevně, ale ne křečovitě do dlaně. Při možném větším odporu motoru(po delší době odstavení je vlivem oleje komprese větší) se může stát, že Vám držadlo vyjede z ruky. Proto je důležité držet při startování rukojeť starteru na konci- ne s lankem před ní. Tím se pouze opakuje startování a nic se nestane. Startování se provádí po použití sytiče - přidá benzín, aby se studený motor dal nastartovat - tak, že pomalu táhnete za startovací rukojeť, až se začne zvyšovat odpor - v tomto bodu zatáhnete, aniž se povolí předchozí tah silně, ale ne trhavě. Záleží, jak to bude pro Vás obtížné, po tomto pokusu, pokud motor naskočí, pomalu uvolňujete - navine se start. lanko - tedy nepouštíte jej napnuté z ruky. Když motor nenaskočí, je třeba opakovat startování, případně použít znovu sytič - dle délky odstavení, a podle teploty okolí i motoru.Nezapoměňte na olej do motoru, dále na stav benzínu v nádrži - potom z toho bolí ruka a motor nechce naskočit. Další podrobnosti dle potřeby, ale předpokládám, že prodavač Vám vše předvede a vysvětlí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.70 (?), 24.5.2008 21:52
Co se týče startování motoru na Vikingu, tak už jsem vyděl hodne, ale Viking velmi překvapil. Když jsem kupoval Vikinga MB 448 T, tak prodejce donesl sekačku ze skladu, nalil do motoru 6 dc motorového oleje a nalil benzín, následně dal plyn a na první natáhnutí motor okamžitě naskočil. U modelu 448 T je automatický sytič, takže zádný problém při statování. Vikinga mám sice krátkou dobu, ale jsem velmi spokojen a vůbec nelituji investice do této sekačky. Dal jsem na radu mého souseda, který má Vikinga 8 let a nemůže si ho vynachválit. Já nahrazoval sekačku MTD, kde mi po 5 letech prorezl skrz podvozek a to jsem si říkal jak jsem se o něj staral... J.P.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|