Variátorová vs hydrostatická prevodovka

host - 209.65 (?)
12.8.2008 1:08

Toto zde v diskuzi bylo již nedávno probíráno, zkuste hledání. Já osobně preferuji hydrostat před variátorem z toho důvodu, že hydrostat má minimum pohyblivých prvků (viz princip konstrukce variátoru). Je tudíž minimální možnost poruchy u hydrostatického pohonu opotřebením. Má dosavadní praxe s hydrostatem to potvrzuje (maká na jedničku). S variátorem však osobní zkušenost nemám a zkoušet ho v mých podmínkách raději nebudu, natolik mu nedůvěřuji. Na domácí běžné sekání však může být dobrý.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 71.230 (?), 11.8.2008 6:45, zobrazeno: 13911x

Može mi niekto objasniť rozdiel medzi variátorovou (kosačka Honda HRX 537C1 VYEA) a hydrostatickou (kosačka Honda HRX 537C1 HXE) prevodovkou???

U obidvoch je deklarovná možnosť plynulého riadenia rýchlosti pojazdu.

Aké sú ich výhody, resp. nevýhody  (ktorá je "lepšia")???

Vopred ďakujem. 

host - 209.65 (?), 12.8.2008 1:08

Toto zde v diskuzi bylo již nedávno probíráno, zkuste hledání. Já osobně preferuji hydrostat před variátorem z toho důvodu, že hydrostat má minimum pohyblivých prvků (viz princip konstrukce variátoru). Je tudíž minimální možnost poruchy u hydrostatického pohonu opotřebením. Má dosavadní praxe s hydrostatem to potvrzuje (maká na jedničku). S variátorem však osobní zkušenost nemám a zkoušet ho v mých podmínkách raději nebudu, natolik mu nedůvěřuji. Na domácí běžné sekání však může být dobrý.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz