Vari vs Moundfield



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 178.9 (?) 
24.4.2015 6:56
Kdysi jsem také bývával mezikusem bez softwaru. Mezikus prosím není nadávka. Software se musí někam ukládat. 256MB, 512MB RAM je žalostně málo, s 1GB a výše je mezikus připravený ukládat software zkušeností. Začíná se ovládáním malotraktoru. Nastavení otáček motoru musí být nad spínacími otáčkami spojky. Některé mezikusy nikdy neuloží tuto informaci ať už z důvodu nedostatku paměti, nebo neochoty ji vůbec uložit. Po ovládání plynu je řazení, vždy bez plynu až klesnou otáčky ještě chvilku počkat. Některé mezikusy nepočkají ani škřípání zubů v převodovce neuloží a software nerozšíří. Páčka plynu je u starších motorů Honda taková jako na Favoritu na přehazovačce, trošku kratší s koncovou polohou sytič. Novější malotraktory mají tankový rajčák, neboť mezikusy ničily spojky a neuložili polohu sepnutí spojky. Páčka je na regulaci otáček výborná, od sepnutí spojky po maximální otáčky. Libice na kleče vymyslely tankový rajčák, protože už z výroby chodí stále více mezikusů s malou RAM pro techniku a zručnost. Tankový rajčák umožňuje obsluhovat malotraktor mezikusům s malou RAM a malým softwerem. Tankový rajčák je pro mezikusy s větší RAM špatné řešení. I zde platí, že nic není pro každý mezikus 100 %. Jestliže Vari je 95%, tak MS07 40%. Převodovka u MS07 neexistuje a mezikus musí přehodit klínový řemen na jinou řemenici. Zde stačí RAM 256MB.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 127.52 (?), 24.4.2015 8:49
Zas někdo dělá chytrého a přitom v něm duše spí. Vy vidíte jen ty megabajty a ty může vidět jen někdo, kdo je jistým způsobem pomýlený, nebo ujetý a vyžaduje péči psychiatra, nebo psychologa. Vy chytrej, s Jikovem jsem dojížděl do garáže na milimetry. S Hondou a rajčákem dojíždím na místo v garáži s pohonem vlastních svalů, protože to vše postrádá něco čemu se říká šlajf. Když použiji rajčák, řídím soupravu jen jednou rukou a aby se to pohlo musím rajčák šoupnout na zajíce, souprava skočí - TO JE TA VÝHODA ODSTŘEDIVÉ SPOJKY, pro mne to nikdy nebude spojka automatická, ikdyž to Vari tak prezentuje - jsem ve zdi a kdybych si ji nepostavil sám, tak bych mohl skončit až u souseda vy pomýlená RAMko. S ničením spojek si vymýšlíte, mi original sloužil 15 let, pak někdo přišel, že potřebuje před barákem zplanýrovat kousek, tak jsem namontoval rotavátor a půjčovatel mi to další den dovezl na vozíku - hele nejede to! Jednak ztratil zajišťovací šroub poz.72 v návodu a z prostoru spojky vytékal olej. Nevzal na vědomí, že ten superstroj se nemůže honit jak nadmutá koza a že je třeba mu také dopřát za jistým účelem odpočinek, protože moje stará převodovka neni vybavena přetlakovým ventilem a mne to půjčení přišlo na třiapůl papíru. Ostatně ničení spojek Vari jen vítá.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.106 (?), 24.4.2015 12:50
Mezikus s RAMkou 128MB, jinak by si poradil. Spojka je automatická, zapíná se souběžně s přidáním plynu. Půjčování dalším mezikusům nedopadne většinou dobře. Spojka se nesprávným používáním opotřebuje na kamenech a kolících.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.252 (?), 25.4.2015 0:01

A sakra. Trochu se to tu zvrtlo:)

 Chlapi jde mi jen o jedno: tahat vozík po zvláčeném poli na kterém bude cca 200 litrů vody a na sedátku budu sedět já se svými 110 kg. Většinou se jedná o roviny, takže žádné super kopce, ale náhodou může být po dešti a i já si myslím, že ty gumová kola prostě s 300 kg váhy plus vozík moc nepojedou. Proto bych snad volil ty železné "návleky" na ta kola. Protože jsem se nedozvěděl, jestli můžu jet se zátěží na dvojku s 70% plynem, ale četl cosi o megabytech mezikusu :) Jsem ztotožněn i z rychlostí 3,1 km/hod na jedničku. Opět píši, že nechci nic z druhé ruky, i kdyby to bylo železo na roztavení pro další sekeru. Jsem smířen s nákladem 40-50k za nový povoz a hotovo. Proisím tedý žádné obhajoby již nedostupného systému!  Díky:)

 Na předek Variny chci místo závaží vyrobit kryt postřikovače, který také bude mít cca 20-30 kg a to snad pomůže i adhezi na poli :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.136 (?), 25.4.2015 0:28

Ale T20 není nedostupný systém. V Libicích na něj stále vyrábějí a mají náhradní díly, takže není problém mít T20 sestavenou z ND jako úplně novou. Nevím co tady plácáte o 70% plynu, když to jezdí na benzín a bylo tady vysvětleno, že pracovní rozsah otáček je od 80% maximálních do 100% maximálních. Pak jste tady mohl najít hodnoty otáček na výstupu. Nechtějte, aby tady za Vás ještě někdo vypočítával převodové poměry a navrhoval alternativní motory a alternativní průměry kol. Prostě vemte znalosti 8.třídy základní školy jako jsou trojčlenky, převody jednotek a goniometrické výpočty (např obvod kruhu).

Anebo si kupte u MF ten stroj se zaručeným prokluzem v řemenicích.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.106 (?), 25.4.2015 5:29
Zvrtlo, jak se to vezme, jenom pro chybějící MB. Kovová páčka plynu je za dvě stovky a nemusíte mít rajčák. Tu páčku v ceně nového stroje prodavač namontuje o půl noci sám, když si u něho koupíte novou varinu. Na MS zapomeňte tj nejlepší rada.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 173.12 (?), 25.4.2015 8:59

Na Kultika opravdu radši zapomeňte, to je totiž poctivý český výrobek a neužijete si s ním tolik švandy jako s čínským werglem Vari. Viz toto vlákno a pokračování "Zase řinčí".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.9 (?), 25.4.2015 9:50
Čína vyrábí spousty lepších výrobků než češi. Postavte si vari a ms vedle sebe a vyzkoušejte si obsluhu malotraktorů. Fakt je, že na ms v převodovce hrčet nikdy nic nebude, není tam. Řemeny přehazuje mezikus chacha.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.106 (?), 25.4.2015 15:37
V tom kvantu vyrobených převodovek se může stát, že některá potřebuje záručně opravit. Žádný stroj není 100 %. A když máte možnost investovat do malotraktoru s převodovkou, při přejetí na plantáž pojedete rychle, pak si přeřadíte a budete jezdit pracovní rychlostí. Vari je robustní železná kola potřebovat nebudete, jestli Vás nenapadne jet na plantáž po průtrži mračen. Vari je jiný level, MS je náhražka na pozemek u domu, nikam raději nepřejíždět. V brambořišti se plazil slimáčím tempem MS se 4 pytli brambor, já jsem vezl 10 pytlů a z pole na silnici jsem byl dřív a na silnici hned za P a zmizeli v dáli. Chuťovka je jak praskne na MS dvouřadý řetěz, třeba v orbě, rozjezd s vozíkem spojka je napnutí řemene, proti tomu je odstředivá spojka Vari luxusní s plynulým záběrem. Z většiny majitelů MS co znám udělal MS kutily, kteří pořád něco opravují a zpevňují a dodělávají a potom se nas.rou a prodají.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.91 (?), 25.4.2015 22:19

To je zas.jak kdo čte a jak to pochopí.Na plantáž pojede rychle, protože to potáhne na nějakém vleku.Bude s tím podnikat.Dnes tady, zítra o sto km dál.Práce po celé republice.Viz.//Jakou sekačku s pojezdem na celodenní práci//.Vari je robusní, ale dejte si 300kg na vozík a zvolte si pracovní rychlost po dešti.12hodin denně.Investice 50 tisíc.Nic jsem nepočítal, ale nezdá se vám, že na tuto práci by měl být stroj, který vypadá trochu jinak a je za jiné peníze?Má to být MT.Asi malotraktor.Ale třeba 4x4 ,nádrže 2x150l po stranách atd.Nebude to snad mít od hodiny ale co postříká ne?Začátky jsou těžké.Naložte si Vari a vyzkoušejte v poli.Podívejte se, čím se stříká, jakou jede rychlostí.Svěřte se odborníkům.Říká se, že virtuoz na housle, nezatluče hřebík.On nepozná, že má špatné kladívko.Například. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika