Úprava Vari

host - 174.190 (?)
30.4.2008 15:41

Na první pohled hezké. Chápu, že je toto uspořádání šikovné pro spojení s nářadím, za kterým byste jinak musel chodit. Ale pro práci s vozíkem se mi to jeví spíš na obtíž. Celková délka soupravy se zvětší, couvání asi také nebude jednodušší. Jedinou výhodu by to mohlo mít v možnosti vybavit druhou nápravu brzdami (to z fotografie není dostatečně patrné), protože při přímém napojení automobilového přívěsu za jednonápravový traktůrek, je to s brzdami problematické. Já mám redukci na propojení Terry a vozíku, sedačku zavěšenou na přední čelo, brzdy jsou v plánu, ale vzhledem k jednoduchosti budou pouze špalíkové, působící na pneumatiky přívěsu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 196.88 (?), 13.4.2008 14:41, zobrazeno: 54076x

Stále tak nějak přemýšlím nad úpravou jednoosého malotraktoru na čtyřkolový traktor. Na netu moc žádné informace nejsou. Až těď sem našel tohle: http://www.sweb.cz/RadekFisar/obrhlav/malotraktor.html uplně dole Vari quatro. Tak bych chtěl znát vaše názory, jestli něco podobného už někdo dělal, rady a zajímavosti. Nejvíc přemýšlím nad tím, jak udělat přední nápravu... 

host - 97.194 (?), 13.4.2008 14:48

Vážený pane. Jen okrajem bych chtěl napsat, že ten výrobek není dělaný doma, ale ten se dříve nabízel v prodejnách Vari. Párkrát jsem to viděl jezdit a bylo to rozhodně zajímavé. Ať se Vám to povede přeje Stanislaw:-)

host - 11.107 (?), 13.4.2008 19:56

Já jsem tuto variantu měl. Z celého srdce nedoporučuju. Je toho dost co se mi nezamlouvalo. Namátkou řízení 1:1 je to jak na motokáře. Naštěstí se mi to ještě ten stejný rok podařilo prodat. Jak jsem potom náhodou s majitelem mluvil zrušil čtyřkolku, dokoupil věci a používal to jako klasiku a to to tolik chtěl.

host - 196.88 (?), 14.4.2008 16:24

Aha, pravda, je to opravdu výrobek od Vari, teď sem to našel.

host - 110.231 (?), 13.4.2008 22:13

Zajimave kloubove domago z Vari zde:

http://www.nasetraktory.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=2276

Me by spise zajimalo, jak na tom vyresit fungujici brzdy na hnane naprave...

host - 196.88 (?), 14.4.2008 16:27

Tak tohle vypdá dost dobře, díky za odkaz. No brzdy jsou taky pěkný špek, zajímé řešení je to co je na tom Vari quatro

host - 168.167 (?), 14.4.2008 7:16

já jsem si udělal druhou nápravu se sedačkou, něco jako sulka od VARI. Vzadu kromě standartního závěsu ještě koule a díky tomu se dá zapojit opravdu vše. Díky odlehčení hnací nápravy to není vhodné na tahání těžkých nákladů, ale to je snad jediná nevýhoda.

pa - (12) - 168.167 (?), 30.4.2008 13:05

Když dám na hnací nápravu pořádné závaží, tak je to dříč ........  a bez volantu

Bez názvu
Bez názvu

host - 174.190 (?), 30.4.2008 15:41

Na první pohled hezké. Chápu, že je toto uspořádání šikovné pro spojení s nářadím, za kterým byste jinak musel chodit. Ale pro práci s vozíkem se mi to jeví spíš na obtíž. Celková délka soupravy se zvětší, couvání asi také nebude jednodušší. Jedinou výhodu by to mohlo mít v možnosti vybavit druhou nápravu brzdami (to z fotografie není dostatečně patrné), protože při přímém napojení automobilového přívěsu za jednonápravový traktůrek, je to s brzdami problematické. Já mám redukci na propojení Terry a vozíku, sedačku zavěšenou na přední čelo, brzdy jsou v plánu, ale vzhledem k jednoduchosti budou pouze špalíkové, působící na pneumatiky přívěsu.

pa - (12) - 24.183 (?), 30.4.2008 22:28

Máte pravdu, couvat se s tím prakticky nedá. Ale na couvání mám jiný vozík - asi podobný tomu vašemu. Sestava na obrázku je velice pohodlná, jezdím s ní raději než se standardním vozíkem. Ta druhá náprava sice odlehčuje hnanou nápravu, což se snažím vyrovnat větším závažím, ale zase se snadněji otáčí řidítky Nevypadá to tak, ale dokáže se otočit na pětníku.

Zahradu nemám přímo u domu a nebavilo mě chodit pěšky za Vari s připojeným pluhem či bránami... a platit skoro 10000kč za to samé od Vari se mi opravdu nechtělo. Že se s tím dá tahat i náklad, to je takový milý vedlejší efekt. A co se brzd týká, jsem z polabí, u nás si s brzdami starosti dělat nemusíme

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz