Udržba hydro převodovky u traktůrka

host - 209.39 (?)
31.1.2013 19:24
Například hydrogear(nejhorší kvalita z montovaných hyder) udává celoživotní náplň,já mám kanzaki k10 a tam se udává výměna po 250mth(olej tuším 5w30).Jinak hydro na sekání je k nezaplacení, na taháni to ideál nebude, ale v domácích podmínkách s rozumným využitim(né jak tady čtu-do lesa, tahání bran apod.) bude sloužit dlouho pokud je od kanzaki, což je i ten tuff-tork(k46),ale není hydro jako hydro, s hydrogearem jsem jen sekal a slabnul a to nemel ani 100mth, navíc se přehříval už od začátku.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Fary95 - (1) - 40.77 (?), 25.6.2011 16:21, zobrazeno: 71919x

Dobry den. Chtěl bych se zeptat na udržbu hydropřevodovky.Jestli se v ní mění olej (myslím že asi ano) a jaky je nejlepší a případně jaky by mohl byt problém že na větší rychlost nemá sílu pokud to není normální. děkuji

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 26.6.2011 9:56

Zdravím, olej vyměnit není na škodu, většinou se doporučuje motorák, ale z vlastní zkušenosti mohu doporučit nějaký hydraulický olej. Důvod je ten, že motorák teplotou řídne a hydraulika je v tomto stabilnější. Vaše převodovka vykazuje určitý stav opotřebení a touto výměnou se stav trochu zlepší. Síla neopotřebované převodovky se rychlostí nemění, pouze víc zatíží motor. Zkontrolujte napnutí řemene a pokud se rychlost zpomaluje do kopce a motor drží otáčky,  tak je to opotřebovaná převodovka. Všem doporučuji nepoužívat traktor na tahání a strkání, není to buldozer.Standa.

host - 171.21 (?), 26.6.2011 13:33

Dobrý den,

mám nový traktor s hydrostatickou převodovkou a chtěl bych se zeptat zda je normální, že při stejné poloze páky, kterou se ovládá rychlost jede traktor do kopce pomaleji než z kopce, jedu-li po rovině traktor jede nastavenou rychlostí a při jízdě z kopce zrychlí.

Dik za odpovědi, Zdraví Flekal.

host - 239.112 (?), 26.6.2011 14:09

Mi to dělá auto taky a nemá hydrostatickou převodovku. Traktorek i auto má proto brzdu - z kopce dolů je oba vždy táhne přitažlivost zemská.  To je z fyziky ze školy. Žádnou páku na traktorku nemám, jen kolébkový pedál - nohou dopředu a patou dozadu. A hned nad ním mám nožní brzdu. V návodu k traktorku mám uvedeno, že náplň hydropřevodovky K46 je celoživotní. V návodu k AGS - StarJet je i druh oleje k případnému doplnění. O výměně oleje tam ale zase nic není.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 27.6.2011 8:14

Zdravím, co je vlastně celoživotní náplň? To může být několik dní až několik let, životnost převodovky je dána způsobem jejího používání, čím více jí budete přetěžovat, tím rychleji skončí její životnost. Ještě k výměně oleje, olej v převodovce je filtrován a jsou zde magnetické lapače, konlrétně u K46 lze jeden magnet snadno vzjmout a očistit, mechanický filtr lze vyměnit až po demontáži celé skříně. Standa.

hchaloupka - (10) - 248.254 (?), 30.1.2013 9:33

Dobrý den, mám převodovku T2 a je u ní nepruhledná expanzní nádobka takže jediná šance jak zkontrolovat hladinu oleje je otevřít šroub na horní části převodovky.je to asi šroub co slouží jako víčko pro dolití oleje.nemá ale žádnou měrku a nevim kolik by tam mělo být oleje.dokáže mi někdo poradit jak zkontrolovat jestli je tam dost?děkuji

host - 4.243 (?), 30.1.2013 16:17

A nemáte náhodou převodovku HydroGear typ T2? Spolu s převodovkama Tuff Torq které, mají značení K 46 nebo třeba K66, jsou nejčastěji používané v zahradních traktorech. Některé velice dobré rady zde napsal Stanislav Melaga. Ty platí stále.

hchaloupka - (10) - 10.14 (?), 30.1.2013 19:59

Ano, jde o hydrogear T2.listuji forama ale nejak nemohu nic nalezt.bylo by mozne ty rady nejak zopakovat.staci co se tyce te kontroly stavu oleje.moc dekuji

host - 4.243 (?), 31.1.2013 14:31

Technické relevantní informace hledejte snad výlučně v cizojazyčných textech a servrech. Každý z výrobců má svoje stránky a pokud něco najdete na českých forech byť pravdivé informace, bude to spíše vyjímka. Jsou i nějaká videa s komentářem na Tube. Není moc firem, co se opravou, kvalitní opravou těchto převodovek zabívá a pokud převodovka vykazje známky opotřebení věkem a provozem, nemá finanční efekt ji opravovat. Když jde čerpadlo nabo motor z Itálie, práce a co zbytek? Necháme starý? Ne, to už lepší koupit novou a jen vyměnit kus za kus. Tady v republice připadají do úvahy snad jen opravy, kdy hydraulické komponenty nevykazují závažné opotřebení a ta převodovka by mohla po opravě ještě několik let bezproblémově sloužit.. Jinak je to finančně o ničem. Výdrž hydrostatické převodovky má ve svých rukou majitel po celou dobu používání. Jak se k ní chová, tak dlouho vydrží. Přiznám se, že já nejsem zastáncem takto řešeného hydlopojezdu a upřednostnil bych mechaniclu převodovku Peerles a nebo variátor. Hydro až nakonec. Je to však jen můj pohled na věc a rozhodně ho nechci nikomu vnucovat.

host - 209.39 (?), 31.1.2013 19:24
Například hydrogear(nejhorší kvalita z montovaných hyder) udává celoživotní náplň,já mám kanzaki k10 a tam se udává výměna po 250mth(olej tuším 5w30).Jinak hydro na sekání je k nezaplacení, na taháni to ideál nebude, ale v domácích podmínkách s rozumným využitim(né jak tady čtu-do lesa, tahání bran apod.) bude sloužit dlouho pokud je od kanzaki, což je i ten tuff-tork(k46),ale není hydro jako hydro, s hydrogearem jsem jen sekal a slabnul a to nemel ani 100mth, navíc se přehříval už od začátku.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz