Ucpany tunel

host - 207.1 (?)
22.7.2011 21:53

Je to tutovka. Koupil jsem sekačku-nesbírala. Tutéž jsem před tím zapůjčil od kamaráda a nebyl problém. Mě to seklo perfektně, ale do koše toho šlo minimum, až se to zacpalo. Zjištění jednoduché. Sekačka je osazena mulčovacím nožem. Zakoupil jsem sbírací a je to OK. Oba nože jsou zcela indentické v prolisech, jenom ten sběrací je na konci rozšířen a ohnut nahoru, jako je to u sekaček malých. Původní mulčovací je naprosto stejně široký v celé délce. Jinak všechny prolisy shodné. Ještě poznatek pro aerodinamiky. Když se vyjme celé sečení, tak zjistíte, že jsou tam ve směru výhozu docela zásadní tvarové překážky.  Jak bude čas, vše ještě doladím. Rozčiluje mě, když takovej pěknej traktůrek nedotáhnou do detailu. Asi by to bylo potom o poznání dražší.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 207.1 (?), 22.7.2011 21:53

Je to tutovka. Koupil jsem sekačku-nesbírala. Tutéž jsem před tím zapůjčil od kamaráda a nebyl problém. Mě to seklo perfektně, ale do koše toho šlo minimum, až se to zacpalo. Zjištění jednoduché. Sekačka je osazena mulčovacím nožem. Zakoupil jsem sbírací a je to OK. Oba nože jsou zcela indentické v prolisech, jenom ten sběrací je na konci rozšířen a ohnut nahoru, jako je to u sekaček malých. Původní mulčovací je naprosto stejně široký v celé délce. Jinak všechny prolisy shodné. Ještě poznatek pro aerodinamiky. Když se vyjme celé sečení, tak zjistíte, že jsou tam ve směru výhozu docela zásadní tvarové překážky.  Jak bude čas, vše ještě doladím. Rozčiluje mě, když takovej pěknej traktůrek nedotáhnou do detailu. Asi by to bylo potom o poznání dražší.

host - 164.154 (?), 23.7.2011 12:39

Ja si koupil trakturek a vlitnul jsem s nim na zahradu, dal 3stupen seceni ze 7a huuura.a ouvej take porad ucpany tunel-trakturek neni vsemocny. Mam tunel vedeny bokem, ale zkusenosti me naucili pracovat se strojem.Kdybych mel   travnik, verim ze by problemy nebyly, ale mam spis na zahrade louku-1000m a to je rozdil. zbavuji pozemek krtin-vychytavam krtky, postupne vytrhavam plevele co rychle rostou a ucpavaji nebo jsou tvrde-kozi noha aj.,trakturek si po par jizdach take vyrovnal pozemek a svete div se ono to jde.  Secu tak po 10dnech na 4 nebo 5 stupen seceni-a staci to, a uz jezdim i rychle.Nechtejte vse urvat hned a ucte se rozumet trakturku, problem byva spis v pozemku.  Kde mam husty jitrocel secu na 2krat.      prosim o reakce zda mam pravdu

simon barta

host - 207.1 (?), 9.8.2011 21:07

Tak, tak. Souhlasím.

host - 110.6 (?), 15.8.2011 10:39

Čistota tunelu a priestoru okolo nožov má tiež veĺký vplyv na zapchávanie "výfuku". Mokrá tráva spolu s "krtincami" sa nalepia, obmedzia prúdenie vzduchu a odstavia výfuk veĺmi rýchlo.  9 rokov som kosil záhradu s traktorom MTD 80.  Keď som konečne pochopil, že záhradné traktory sú na kosenie trávnikov a nie na kosenie trávy, problémy sa zmenšili. 1 x týždenne pokosiť, ak nebolo zrovna mokro nebol problém.  Nechať nepokosenú trávu do ďaľšieho týždňa znamenalo neustále čistenie výfuku a priestoru okolo nožov drevenným kolíkom čo som nosil vzadu za sedačkou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz