travní traktor mtd

host - 223.231 (?)
9.4.2007 20:57
Zdravím,nemám traktor mtd,ale sekačku 53cm,kupoval jsem ji  v r.2005 za 12000,-kč a bylo to to nejhorší co jsem mohl udělat,je to krumpl,který po delším stání nejde nastartovat,koš nahází tak spoloviny a ucpe se,zasekává se lanko jak pojezdu,tak motoru,no hrůza.Náhradní díl-unašeč stál 750,-kč,v mounfieldu stojí cca 200,-kč,ale na jejich sekačky.No a prodejce v Náchodě,to byla arogance jak má vypadat.Závěrem kdyby byl jediný výrobce sekaček a traktorů MTD,tak radši zahradu seču kosou.Doporučuji připlatit a radši něco kvalitnějšího (HUSQ., KARSIT, STARJET, HONDA atd,) jenom né MTD.Šťastnou ruku s pořízením.Pavel
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zizalec - (1), 9.4.2007 9:01, zobrazeno: 22432x
mněl bych dotaz,jaké máte skušenosti s traktory mtd?

host - 223.231 (?), 9.4.2007 20:57
Zdravím,nemám traktor mtd,ale sekačku 53cm,kupoval jsem ji  v r.2005 za 12000,-kč a bylo to to nejhorší co jsem mohl udělat,je to krumpl,který po delším stání nejde nastartovat,koš nahází tak spoloviny a ucpe se,zasekává se lanko jak pojezdu,tak motoru,no hrůza.Náhradní díl-unašeč stál 750,-kč,v mounfieldu stojí cca 200,-kč,ale na jejich sekačky.No a prodejce v Náchodě,to byla arogance jak má vypadat.Závěrem kdyby byl jediný výrobce sekaček a traktorů MTD,tak radši zahradu seču kosou.Doporučuji připlatit a radši něco kvalitnějšího (HUSQ., KARSIT, STARJET, HONDA atd,) jenom né MTD.Šťastnou ruku s pořízením.Pavel

host - 164.68 (?), 13.4.2007 20:36
Když traktor od MTD tak buď něco od YardManu nebo CupCadet, tam je kvalita nesrovnatelně vyšší

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 13.4.2007 22:57
O sekačkách včetně výše uvedené bych zkusil uvést svůj názor.
Zkusme se na to podívat z jiného úhlu.
V jarním období sem vozí lidi sekačky a to všech druhů a značek, které nejdou nastartovat po „zimním spánku“. Drtivá většina závad ale není v samotný sekačce, nýbrž ve zbytku benzínu který tam zůstal z podzimu. Takový benzin kompletně  přeleju do petlahve aby zákazník benzin pěkně viděl. V láhvi jsou totiž většinou vidět dvě  hladiny. Tu spodní tvoří voda a horní (lehčí) benzín. Zákazník pak kulí oči jak šnek s častou otázkou kdo ji tam nalil? Čím byl benzin horší kvality, tím tam je vody více. Pro zajímavost rekord je zatím asi 25% vody. Voda jak se vám dostane do systému, tak je pak nastartování oříšek.
Druhý problém: koš se naplní z poloviny a ucpe se.
Toto nastává u sekaček které mají textilní koš s malými spáry. Prachem se časem spáry ucpou, vzduch nemá kudy uniknout a tráva se uloží na začátku koše. Dále se tak stává, když se seče vyšší tráva než by mělo. V zásadě platí, že čím je tráva vyšší a hustší, tím se koš hůř plní. Při hodně vysoké trávě nestačí ani oddělat koš a musí se i nadzdvihnout plastová usměrňovací klapka. K takovým účelům ale sekačka není stavěná!
Dále se špatně koš plní při zkřiveném žacím noži od nárazu na nepřekonatelnou překážku. Někdy se stane že se nejenom zkřiví nůž, ale i ohne hřídel klikovky.
Vzhledem k tomu, že pán již kupoval unašeč (to ho prodejce pěkně natáhl!), muselo se mu to už také stát.
Zasekávání táhel v bowdenu jsem zažil většinou u sekaček přes zimu skladované v tak vlhkém prostředí, že jednoduše zrezavěly, ale nemohu říct že by nějaká značka převyšovala.
Dále to též může nastat při mechanickém tzv. zlomení bowdenu. Zpětné ohnutí bowdenu na druhou stranu už není tak jednoduché.  

host - 120.62 (?), 14.4.2007 20:24
Pane Novák,všechno co píšete jsem se snažil vyvarovat,benzín na jaře vyleju a před prvním startováním dám nový,vyčistím svíčku,profouknu filtr a nic,nestartuje to ani za ,,prase".Letos jsem to už taky zkusil a mordoval jsem se s tím pul dne než to chytlo.A ještě ten unašeč,tchán seknul do kabelu,hned jsem volal prodejci,ten sekačku prohlídl a byl poškozený 1.výstupek na unašeči,takže mi prodal nový za 750,-mám na to doklad.A k tomu koši,tak proč ty ,,dobráci"v MTD dávaj koše látkové a ještě tak velké když to naplní originál nůž tak spoloviny a seču v sezoně tak jednou za 7-10 dní????Pro mne je to krumpl a tím to hasne.Než jsem ji koupil všechno jsem prodejcem probral a byl jsem ubezpečenej že to sekačka v pohodě zvládne a vono prd.MTD NECHCI ANI VIDĚT!!!Pavel

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 14.4.2007 21:40
Nikdo vás asi nenutí abyste se na MTD koukal, o to tu přeci nejde.
Jestli je všechno jak píšete, pak tam musí být problém schovaný někde jinde. Chtěl jsem vám akorát naznačit, že mimo jiné opravuji i tyto sekačky a startování nevidím o nic horší než ostatní sekačky (startují na drc). Možná by to chtělo někoho s praxí, aby určil přesně závadu.
Nechci vás nějak poučovat, ale jestli se nůž po nárazu neponičí a odnesou to pouze mechanické pojistky (výstupy na unašeči), stačí nůž správně dotáhnout a seče se dál. Při příštím nárazu se má nůž možnost protočit (jak ve spojce) a zmenšit tak vznikající škody. Někdo sice může namítnout, že to není zcela profesionální, ale v  praxi se to osvědčilo a zákazníkům ušetřilo.
Zapomněl jsem uvést, že špatně plní koš i nový nůž který nemá správný (originál) tvar.
Textilní koše nepoužívají pouze MTD a jsou většinou konstruované tak, že se dá textilie sundat a opatrně umýt ve vodě.
 Máte také možnost si koupit sekačku od jiné firmy, ale dejte pozor ať nekoupíte sekačku jiné barvy, názvu, ale se stejným motorem.   

host - 32.225 (?), 18.2.2008 20:49

xxxx Servis zah.techniky

K výše uvedeným poznatkům: prodáváme 6 různých znače a 80% motoru je vybaveno motory B&S tedy stejnýmy. Závada je skutečně v uskladnění a přípravě na uskladnění né ve značce.

Co se týče unašeče, u toho za 200 (hlinikovýho) si ten pán moc nezaseká když poškodí litinový.

spozdavem všem

host - 45.227 (?), 21.2.2008 9:40

já mám sekačku mtd 53 spk a startuje na první zatáhnutí (motor kawasaki) a koš se naplní bez problémů až po okraj, a to je fakt velkej...souhlasím s výše uvedenými přízpěvky že hodně záleží na tom jak se o sekačku člověk stará...pokud s tím má Petr takové problémy, doporučuji servis, něco je asi špatně :-) hezký den. etinov

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 21.1.2009 23:29

naše první malotraktorová sekačka do firmy byla MTD e160 - jednoválcový čtyřtaktní vzduchem chlazený motor Tacumseh

asi tak rok to chodilo - přesně po vypršení záruční lhůty (v té době pouze 12 měsíců) se to začlo sypat - na traktoru bylo nesmyslně strašlivě moc pojistek - celkem 5:

1) motor se vypínal při zvednutí ze sedačky (pojistka vypnutí při pádu ze sekačky - nemám problém, je účelná); 2) nešlo nastartovat pokud se nesešlápla nadoraz brzda-spojka (sdružený pedál - dolů fungoval jako brzda, čím víc pak člověk pouštěl, tím rychleji to jelo a tím víc se taky pedál zvedl) - s určitými připomínkami ještě opodstatněná pojistka; 3) motor se vypínal při otevřeném koši, pokud bylo zapnuté sečení - čili nešlo sekat bez koše, i když někdy je to u přerostlé trávy jediné možné řešení (lze u tohoto typu vyřešit koupí nástavce za pouhé cca 3 tisíce místo koše, tráva je odhazována na zem); 4) motor se vypínal při zařazení zpátečky a zapnutém sečení - naprostá hovadina, člověk při popojíždění po menších travnatých plochách musel pokaždé vypínat nože na to, aby mohl kousek couvnout; 5) nešlo nastartovat se zapnutým sečením - celkem bez připomínek

kromě té pojistky na couvání mají nějaké opodstatnění, nicméně velmi brzy přestaly fungovat - takže sekačku nebylo možno nastartovat bez přemostění určité pojistky - najít to vždy zábava minimálně na hodinu... nakonec jsem se naštval, jednoho krásného dne všechny pojistky včetně úžasného spletence kabelů vyškubal a od té doby měl s elektrickými omezeními pokoj

nicméně vyvstal jiný problém - velmi záhy nešlo vypínat sečení, vše fungovalo na táhla zhotovená z hřebíkové oceli, poměrně brzy se zohýbaly, vymačkaly pouzdra a nože se prostě točily pořád - zejména při přejezdu přes prašné místo na chodníku velmi zábavné, případně při najíždění přes obrubník se nože řádně "přiostřily"

po kompletním předělání systému táhel na vlastní systém s jednou pákou na zapínání sečení a druhou na seřizování výšky seče vyvstal problém se startováním - pastorek startéru a ozubený věnec je totiž zhotoven z plastu! - takže kompletní výměna za odlitek ze slitiny (kupodivu originální od výrobce - zřejmě zcela záměrná "chyba") - sranda komplet za 4 tisíce Kč

po vyřešení startéru začlo chroupat v převodovce - nakonec se ukázalo, že na zadních osách kol nejsou ložiska kuličková, ale kluzná a na vnitřní straně není nic než šroub v plechu! ten se zcela vymačkal a začal přeskakovat náhonový řetěz

jinak MTD je americká značka a na tom mém traktůrku jsou whitwort (pardon, nevím jak se to píše) závity, čili co šroub to cca 100 Kč a nebo převrtat na metrické (což jsem také postupně udělal)

protože jsem víc opravoval než sekal a vydělané peníze zase cpal zpátky do traktůrku, zdravě jsem se naštval a zakoupil sekačku Honda 2216 s hydro pohonem, který mohu jen doporučit (dnes se již nevyrábí, nahradila je nová modelová řada ale spolehlivost bude pořád na vysoké úrovni)

sekám s ní již 5 let (letošní sezóna bude šestá) a kromě ložisek nožů a dvakrát výměny řemenů (všech) jsem nezaznamenal problém - nepočítám běžný spotřební materiál jako nože, unašeče nožů, baterii, olej a olejový filtr... ale na to, že se tato sekačka de facto přes léto pořádně nezastaví, tak je její výkonnost a životnost obdivuhodná na to, že je to v podstatě stroj na zahradu a ne profesionální použití, na který ho mám já...

J.K.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025