Travní traktor do svažitého terénu

host - 209.65 (?)
14.12.2007 1:34

Dobrý leč cenově dražší (o 100% ve srovnání s CC1023RD) je též profi travní traktor John Deer X534, se zážehovým 2válcovým motorem Kawasaki 675 cm³ / 18,6 kW, hydrostatickým pohonem o max. rychlosti 11,3 km/h a uzávěrkou diferenciálu. Vyniká vysokou schopností manévrovat díky možnosti ovládat rejd všech kol (poloměr neposečené plochy při plném rejdu je 33 cm). Je to především travní sekačka pro celodenní údržbu zelených ploch s možností využití pro zimní údržbu komunikací. Osazen laminátový travní koš 550 ltr., 3nožové mezinápravové žací ústrojí 1,22 m, přední pneu. 16x6,50-8, zadní 24x12,00-12. Snadná demontáž žacího ústrojí. Stroj lze na přání za příplatek osadit sněhovou radlicí, mulčovací soupravou, ochranným rámem přední kapoty, závažím do předních a zadních kol, sněhovými řetězy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 248.70 (?), 30.11.2007 1:17, zobrazeno: 21040x

Můžete mi doporučit travní traktůrek do členitého a středně svažitého terénu? Požadavky mám zhruba tyto:

1. stabilita a dostupnost na svahu podélná i příčná, tedy asi spíš terénní kola a nižší těžiště

2. možnost mulčování, co největší koš se zárukou plného naplnění. Vysypávat koš každých 10 m  se mi nechce

3. schopnost sekat se zárukou i delší trávu (15-20 cm) libovolně mokrou aniž by se žací ústrojí či vstupní otvor koše ucpaly častěji než max. 1x denně

4. spolehlivost a odolnost žacího ústrojí, občas se připlete kámen či pařez, o krtinách nemluvě

5. plynulé řízení rychlosti, snadná manévrovatelnost (sad)

Nesekám golfové hřiště, ale sad a louku kolem domu (cca 3000 m2), za sucha se po té louce dá jezdit i oktávkou, takže sjezdovka to není. Cena hraje taky roli, ale nečekám, že to bude za 30k

Jiří Dohnal

host - 249.148 (?), 30.11.2007 10:31
Jezdím kubotou 1501 24koní s boční žací lištou a ta mi je hodně dobra na zahradu. Přední náhon a uzávěrka

host - 209.65 (?), 1.12.2007 22:50
Co jsem měl možnost zatim zaregistrovat, má většina traktůrků které jsem zkoumal svahové omezení po vrstevnici uvedené v návodu do 10 stupňů (a to i profi Wiskonsin Piraňa). Největší číslo 30 stupňů má Yard Man 2500 RD. Co se týká ucpávání výhozového tunelu, ten je největší u Iseki SXG a Wisconsin Piraňa (ostatní sekačky mají proti těmto malinkej tunýlek). Ovšem cena těchto žacích traktorů není pro domácí sekáče. Podélná svahová dostupnost je všude uváděna nízká kvůli možnému převrácení, příčná 30-ti stupňová je konečná prý z důvodu, že dojde k zahlcení motoru.
Nejnižší těžiště mají traktůrky s čelní sekačkou (mohou mít malá kolečka), ale se sběrem trávy u nich lze počítat jen sporadicky (krkolomné řešení a ucpávání vedení se mi zdá téměř zaručené).

host - 174.94 (?), 2.12.2007 0:14
Iseki je vážně dobrý, ale ty ceny. Základ je dvouválec - větší krouťák, lepší mazání, ideální do svahu. Mám HQ 150 twin, kawina motor, sekám hlavně svahy, výhoda je nízké těžiště, např. oproti Wisconsinu tak o 30 cm, což je výhoda v bočním náklonu, to s ním dělám psí kusy, ale Wisc. díky výšce měl větší objem koše, ale použití spíše na roviny - na hřiště ideální. S výkonem potíže nemám a to mám 107 cm záběr na výkon 15 hp. Jinak na zahradě sekám 15-20 cm trávu vysokou běžně, nesekám každý týden, protože husqvarna používá 2+2 nože, tak tráva je nasekaná najemno a tunel se neucpává v této výšce trávy a více se toho vejde. Kola jsou vzadu maximální k těmto typům - 20", zvýšit přítlak jde závažími, přehnaně řetězy  . Neznám sekačku co by sekala kameny, ale bohužel jsem nějaké chytil a i ty pařezy v neznámém terénu je to hned, až mě to zastavilo. Od té doby projíždím nový terén na vyšší zdvih a na podruhé sekání až snížím výšku. O krtičáky nejde, jen se tupí kudly, ale asi po 40000 m2 je musím nabrousit, chytil jsem snad vše, včetně klacků, teď si dávám větší pozor, údajně kde se seká pravidelně traktůrkem, tak krtci nejsou. Jinak po otáčení na místě zbyde neposekané cca 40 cm kolo, vynikající rejd, taky jezdím sad, základ je dále hydropřevod, bez něj je to o ničem, mulčování je jedno z nejlepších - čtyři kudly jsou čtyři kudly. Dobře vypadala Honda, nemám osobní zkušenost, ale kvalita je tam zaručena.

host - 110.148 (?), 4.3.2008 16:34
HQ 150 Twin - chtěl bych se zeptat na sklon svahu, který s tím sekáte???

host - 209.65 (?), 14.12.2007 1:34

Dobrý leč cenově dražší (o 100% ve srovnání s CC1023RD) je též profi travní traktor John Deer X534, se zážehovým 2válcovým motorem Kawasaki 675 cm³ / 18,6 kW, hydrostatickým pohonem o max. rychlosti 11,3 km/h a uzávěrkou diferenciálu. Vyniká vysokou schopností manévrovat díky možnosti ovládat rejd všech kol (poloměr neposečené plochy při plném rejdu je 33 cm). Je to především travní sekačka pro celodenní údržbu zelených ploch s možností využití pro zimní údržbu komunikací. Osazen laminátový travní koš 550 ltr., 3nožové mezinápravové žací ústrojí 1,22 m, přední pneu. 16x6,50-8, zadní 24x12,00-12. Snadná demontáž žacího ústrojí. Stroj lze na přání za příplatek osadit sněhovou radlicí, mulčovací soupravou, ochranným rámem přední kapoty, závažím do předních a zadních kol, sněhovými řetězy.

Ramik - (11) - 209.65 (?), 15.12.2007 16:47

Bez názvu
Bez názvu

host - 148.247 (?), 13.12.2007 15:39

Vlastním travní traktor Wisconsin W 3532 - motor Kohler 23 koní, hmotnost 400 kg a koš 460 litrů. Jsem spokojený na zahradě i svahu .

Pěkně seká.

František Horák

host - 214.115 (?), 13.12.2007 17:05
Mám CubCadet 1023 RD, motor Kohler 23 koní, pravděpodobně stejný motor jako pisatel výše. Výkon je fakt skvělý, navíc CubCadet má solidní provedení, litinovou nápravu, svařovaný rám atp. Nevím co stojí jiné stroje, ale myslím, že u CC jsem připlácel za pitominky jako je elektrický zvedač koše atp. Mám svažitý pozemek u lesa, výměra trávy je cca 3000m2, dalších 2000m2 mám louku a sem tam nějaký trvalkový záhon. CC1023 jsem zvolil proto, že krom solidního zpracování má třinožový systém sekání. Očekával jsem perfektní sběr trávy. A vskutku na trávu to funguje perfektně. Když jsem ale na podzim sbíral traktorem listí, zůstával za mnou tenký proužek posekaného listí. To mne trošku zklamalo, ale možná je to při sbírání listí traktrovou sekačkou normální. Dnes uvažuji o kartáčovém sběrači, asi bude na listí lepší a s příslušenstvím dokáže trávník i hezky pročesat. Něco jako: http://www.brinly.com/lawn-care-products/sweepers/STDK-42LXH.html
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz