Traktor špatně startuje

host - 223.69 (?)
7.5.2021 10:04
Mohly namoknout a zoxidovat spoje někde na cestě baterie - motor - startér. Velké přechodové odpory pak nepustí do startéru potřebný proud. Zkuste pečivě očistit všechny spoje (ukostření baterie, motoru, startéru, kabely..)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 203.71 (?), 7.5.2021 8:48, zobrazeno: 7659x

Dobrý den, pořídil jsem si zahradní traktor MTF 1638 H cca 3 roky starý. Po dovozu domu šlapal jako hodinky. Bohužel před cca 14 dny zmokl (byl jen pod plachtou) a od té doby špatně startuje. Působí to jako slabá baterie kdy startér otočí kousek motorem, někdy půl otáčky, někdy otáčku, někdy jen zajede do ozubení a neotočí ani kousek. Baterku mi přeměřili a měla by být dobrá. Nepomohlo ani startování pomocí battery boosteru. Rovněž mi rozdělali startér a konstatovali, že je v bezvadném stavu. Rukou motorem otočím takže zadřený by být neměl. Napadlo mě, zda nemohla někam zatéct voda do elektroniky a ta snižuje startovací proudy? Dá se to nějak vyzkoušet nebo část elektroniky obejít? Už z toho začínám být zoufalý. Díky za každou radu. Zdraví Martin

host - 223.69 (?), 7.5.2021 10:04
Mohly namoknout a zoxidovat spoje někde na cestě baterie - motor - startér. Velké přechodové odpory pak nepustí do startéru potřebný proud. Zkuste pečivě očistit všechny spoje (ukostření baterie, motoru, startéru, kabely..)

host - 0.81 (?), 7.5.2021 15:51

Spoj k el. cívce startéru. Na startér jde + stále. Zkuste udělat bypas a nebo do té cívky u startéru pustit 12V - pokud je na 12V. Mělo by to být stejné jako u auta.

host - 237.127 (?), 7.5.2021 16:17

Pravděpodobně porucha automatického dekompresoru, startér nemá sílu bez zapnuté dekomprese protočit motor. Většinou stačí seřídit vůli ventilů.

host - 102.183 (?), 8.5.2021 14:51
Včera jsem prosel vsechny spoje, vycistil,prostrikal a nepomohlo. Prijel kolega co dělá do aut, zkusil propojit primo kabely starter s baterkou auta a taky nepomohlo. Pak vyndal svicku a motor tocil jak hodinky. Ve chvili kdyz zacpal diru prstem tak uz to starter neutahl. Vzdy se v jednom miste zastavil. Znovu starter rozebral a zjistil na nekterych mistech vypalene vinuti az do oranzove barvy. Mysli si ze je teda vadný starter.

host - 214.246 (?), 9.5.2021 18:51

Tak jestli píšete z dvou adres a jste to pořad vy, tak kde vám kontrolovali startér a řekli vám ze je v pořádku, Přeci ho musí dat na stolici a zjistí to. Jinak je to pokus omyl.

host - 102.183 (?), 9.5.2021 19:21
Jejda to mi nedošlo, jednou jsem to psal z prace a pak z mobilu. Starter mi kontrolovali v praci (autobusove dilny), ale mam podezreni ze ho jen vyzkouseli naprazdno popr rozebrali a videli ze je cisty a uhliky dobre. Takze ruku do ohne bych za ne nedal. Navic me napada jestli ten staeter se nemohl poskodit prave tim trapenim kdy neotocil motorem.

host - 214.246 (?), 10.5.2021 11:56

Tak snad to trápení máte za sebou. Podobně jsem se před časem trápil s Octavií. 3x -10x startovala pak nic. Pak nová baterka a zas dojem že to startuje. Pak nic a baterka navíc. Pak nastoupil Ferda mravenec soused. Kryt pod motorem jen tak odpáčil protože všechny šrouby nešly povolit, startér vymontoval, poštoural se v něm a dal zpět. Sláva startovalo to. Asi tři dny. Na to auto dětí jsem nastoupil já. Začal jsem u šroubů toho spodniho krytu. Všechny šrouby jsem vytočil, startér jsem odvezl do pořádné dílny kde se tim zabývají. Závadu našli během chvíle a na počkání mi to vynutí opravili. Startovalo to v jaké kolik poloze, kde se rotor právě zrovna zastavil. Což před tím špatné vinutí neumožňovalo.

host - 203.71 (?), 10.5.2021 13:06

Výsledek zatím nevím, kolega v pátek startér odvezl a netrpělivě čekám na výsledek. Tráva roste a traktor stojí :-(

host - 102.183 (?), 10.5.2021 19:21
Takze boj pokracuje, startér je v poradku. Dnes jsme jen zkouseli co a jak. Kdyz se vytahne svicka tak toci krasne. Kdyz se oddela vicko pro nalevani oleje, strika z toho olej do vysky asi 1 metr, plus jde olej i pres vzduchovy filtr. Kdyz se vrati svicka a zacpe se rukou sani od filtru, motor se zacne točit. Kdyz jsme strcili sroubovak mezi vyfukovy ventil a vahadlo tak dokonce i nastartoval. Nenapada někoho jeste neco? Jedna se presne o motor B&S serie 4165 nebo podle stitku briggs & stratton 31r607 0001. Neni treba nekdo z okoli Ostravy a mel by caa na to kouknout? Kdyz to dam do MF tak mam strach ze se nedoplatim. Zdravi Martin
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz